x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι απώθησε μεγάλη επίθεση των Ουκρανών

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ο ρωσικός στρατός υποστήριξε σήμερα ότι απώθησε μια μεγάλη επίθεση των Ουκρανών, στην οποία ενεπλάκησαν πολλές εκατοντάδες στρατιώτες, κοντά στο Ορίχιβ, στη νότια Ουκρανία, έναν από τους τομείς όπου επικεντρώνεται από τον Ιούνιο η αντεπίθεση του Κιέβου.

 

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, οι ουκρανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν «επιθετικές επιχειρήσεις» ευρείας κλίμακας σήμερα το πρωί κοντά στο Ορίχιβ. Στην καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων ανέφερε ότι επρόκειτο για μια «μαζική επίθεση από τις δυνάμεις τριών ταγμάτων, με την υποστήριξη αρμάτων», δηλαδή μια επιχείρηση σπάνιας έντασης σε αυτή τη φάση των συγκρούσεων, στην οποία συμμετείχαν εκατοντάδες στρατιώτες.

«Όλες οι επιθέσεις των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων αποκρούστηκαν, διατηρούμε τις θέσεις μας», πρόσθεσε το υπουργείο.

 
 

Σήμερα η Ουκρανία δεν έχει κάνει καμία αναφορά για τις επιχειρήσεις της σε αυτόν τον τομέα. Οι δυνάμεις του Κιέβου επιδιώκουν να προωθηθούν προς το Ρομπότινε, που απέχει μερικές δεκάδες χιλιόμετρα από το Τοκμάκ, σε μια ζώνη κατεχόμενη από τη Ρωσία.

Ο ρωσικός στρατός υποστηρίζει επίσης ότι συνεχίζει να προωθείται προς το Λιμάν, στο βορειοανατολικό μέτωπο. Μάχες διεξάγονται στην περιοχή αυτήν γύρω από το χωριό Σεργκίιφκα, το οποίο, σύμφωνα με τη Μόσχα, έχει καταληφθεί από τις ρωσικές δυνάμεις.

 
 
TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software