x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Aπεβίωσε σε ηλικία 86 ετών ο νομικός και εργατολόγος Γ. Ρωμανιάς

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Έφυγε από τη ζωή ο εργατολόγος – οικονομολόγος και νομικός Γιώργος Ρωμανιάς. Ο εκλιπών είχε ειδικευθεί σε θέματα κοινωνικής προστασίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης και είχε σημαντικό ερευνητικό και συγγραφικό έργο.

Υπήρξε τέως Διευθυντής Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ και κατά καιρούς Πρόεδρος Δ.Σ ή Σύμβουλος άλλων Ασφαλιστικών Ταμείων. Διετέλεσε επιστημονικός Σύμβουλος του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ (από το 1990 μέχρι το 2011) και πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Παρατηρητηρίου Απασχόλησης – Ερευνητική Πληροφορική από το 2008 έως το 2011.

Στην μακρόχρονη καριέρα του δημοσίευσε μεγάλο αριθμό επιστημονικών εργασιών και αρθρογράφησε σε έντυπα. Είχε διατελέσει εμπειρογνώμων της Ελληνικής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής σε θέματα κοινωνικής πολιτικής (Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης) και σε θέματα Ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος (ΑΤΖΈΝΤΑ 2000, Ανάπτυξη του ευρωπαϊκού χώρου κλπ.) και εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής σε θέματα κοινωνικής συνοχής και προϋπολογισμού.

Είχε συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό Γενικών Συνελεύσεων, Ομάδων Εργασίας και ερευνών ή προγραμμάτων, συνεδρίων, ημερίδων κλπ της Διεθνούς Ένωσης Κοινωνικής Ασφάλισης (ISSA), της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας, του ΟΟΣΑ, του ΔΝΤ.

Επιπλέον ήταν μέλος της Εθνικής Επιτροπής για την Απασχόληση και της Εθνικής Επιτροπής για την Κοινωνική Προστασία.

Ο Γιώργος Ρωμανιάς είχε σπάσει πρόσφαρα το ισχίο του και χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργείο, όμως δεν άντεξε λόγω της επιβαρυμένης του υγείας.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software