x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Οργή στην Τουρκία: «Προκλητική κίνηση από την Ελλάδα – Θα αυξηθεί η ένταση στο Αιγαίο»

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

«Βράζουν» στην Τουρκία για την ανάπτυξη αντιαρματικών πυραύλων στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Έντονη ενόχληση προκάλεσε στην τουρκικη η πλευρά η ανακοίνωση από το ελληνικό υπουργείο Άμυνας για τους αντιαρματικούς πυραύλους Spike οι οποίοι θα αναπτυχθούν στα τουρκικά σύνορα έπειτα από συμφωνία με το Ισραήλ.

Συγκεκριμένη η ντιπολιτευόμενη εφημερίδα Sozcu με τίτλο σε δημοσίευμά της γράφει ότι «Η κίνηση της Ελλάδας που θα αυξήσει την ένταση: αναπτύσσει ισραηλινούς πυραύλους στα σύνορα με την Τουρκία» ενώ συνέχιζει ότι: «Ενώ η πρόσφατη προσέγγιση μεταξύ Άγκυρας και Αθήνας συνεχίζεται, η Ελλάδα προχώρησε σε ένα βήμα που θα αυξήσει την ένταση. Μια είδηση ήρθε από την Αθήνα που θα μπορούσε να χαλάσει τον πρόσφατο κλίμα ευφορίας στις σχέσεις Τουρκίας-Ελλάδας. Ελληνικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η Αθήνα σχεδιάζει να τοποθετήσει πυραύλους Spike NLos που αγόρασε από το Ισραήλ στα σύνορα με την Τουρκία. Το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει τον περασμένο Απρίλιο ότι είχε υπογραφεί συμφωνία για την πώληση αντιαρματικών πυραύλων Spike στην Ελλάδα. Στην ανακοίνωση είχε αναφερθεί ότι η συμφωνία ήταν αξίας 400 εκατομμυρίων δολαρίων».

Αλλά σχετικό ρεπορτάζ υπάρχει και στην ιστοσελίδας της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Σαμπάχ με τίτλο «Μια κίνηση από την Ελλάδα που θα προκαλέσει ένταση: Θα τους τοποθετήσουν στα σύνορα με την Τουρκία».

«Μετά τις συνομιλίες μεταξύ του Τ/προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, μια είδηση που θα επισκιάσει το θετικό κλίμα μεταξύ των δύο χωρών βρίσκεται στην επικαιρότητα… Ενώ είναι γνωστό ότι ο εξοπλισμός νησιών με αποστρατικοποιημένο καθεστώς από την Ελλάδα ανεβάζει την ένταση μεταξύ των δύο χωρών, η κυβέρνηση της Αθήνας ετοιμάζεται να προβεί σε μια κίνηση που θα κλιμακώσει εκ νέου την ένταση. Σύμφωνα με δημοσίευμα του ελληνικού Τύπου η Ελλάδα θα αναπτύξει πυραύλους Spike στα σύνορα με την Τουρκία», αναφέρεται στο άρθρο.

Στο άρθρο αναφέρεται επίσης ότι «οι πύραυλοι Spike αποτελούν όπλο κλειδί για την άμυνα των νησιών και του Έβρου, τα οποία βρίσκονται στα σύνορα με την Τουρκία. Βάσει της συμφωνίας, η Ελλάδα θα αγοράσει περισσότερους από 220 πυραύλους. Προβλέπεται ότι αυτό θα καλύψει όλες τις ανάγκες της Ελλάδας».

Αλλά και η φιλο-κυβερνητική Τακβίμ, αναφέρει τα εξής: «Προκλητική κίνηση από την Ελλάδα! Θα αυξηθεί η ένταση στο Αιγαίο: Ισραηλινοί πύραυλοι θα αναπτυχθούν στα τουρκικά σύνορα».

Σύμφωνα με τα νεότερα δημοσιεύματα στον ελληνικό Τύπο, ελικόπτερα Apache και ελληνικές μονάδες που φέρουν τους πυραύλους θα αναπτυχθούν στα σύνορα με την Τουρκία.

Καθώς η διαμάχη για τον εξοπλισμό των νησιών του Αιγαίου έχει ανεβάσει επί μακρόν την ένταση μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας, φέρεται ότι η Αθήνα σχεδιάζει να τοποθετήσει τους πυραύλους στα νησιά και στις όχθες του Έβρου.

Με βεληνεκές 35 χιλιομέτρων, αναμένεται επίσης να δοκιμαστούν οι πύραυλοι. Ο ελληνικός Τύπος σχολίασε ότι τα νέα όπλα θα συμβάλουν σημαντικά στη στρατιωτική δυνατότητα και την αποτρεπτική ισχύ της Ελλάδας».

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software