x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ – PREDATOR: ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ 11 ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΜΟΛΥΝΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΑΡΙΘΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ!

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών και το κοινό κέντρο παρακολουθήσεων ΕΥΠ και Predator.

Οι αποκαλύψεις έχουν να κάνουν με την αποστολή μηνυμάτων μολυσμένων με το παράνομο λογισμικό παρακολούθησης Predator σε έντεκα πρόσωπα- στόχους, ανάμεσά τους πολιτικοί, εκδότες, επιχειρηματίες και μία δικαστικός.

Και συγκεκριμένα:
1. Ελίνα Κυπραίου, υποδιευθύντρια του γραφείου του κ. Μητσοτάκη στη Βουλή. (20:05:52)

2. Δημήτρης Αβραμόπουλος, πρώην επίτροπος Μετανάστευσης της Ε.Ε. (20:08:01)

3. Ευάγγελος Πιττερός, ιδιοκτήτης καφέ στο Κολωνάκι όπου συχνάζουν πολιτικοί, επιχειρηματίες και δημοσιογράφοι. (20:13:18)

4. Γιώργος Πατούλης, περιφερειάρχης Αττικής. (20:15:18)

5. Σπύρος Καρανικόλας, πολιτευτής ΠΑΣΟΚ, πλέον Ν.Δ. (20:15:51)

6. Νίκος Παπαθανάσης, υφυπουργός Ανάπτυξης. Το τηλέφωνο, σύμφωνα με τον πάροχο, ανήκει στην εταιρεία Νίκος Παπαθανάσης και ΣΙΑ ΕΕ. (20:35:51)

7. Αντώνης Δελατόλας, εκδότης του «Ποντικιού». Το τηλέφωνο, σύμφωνα με τον πάροχο, ανήκει στην εταιρεία D.A. ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (20:36:15).

8. Βασιλική Βλάχου, εισαγγελέας ΕΥΠ. (20:46:15)

9. Γεώργιος Πολίτης, διευθύνων σύμβουλος της Euroxx. Το τηλέφωνο, σύμφωνα με τον πάροχο, ανήκει στη Euroxx Χρηματιστηριακή. (20:46:37)

10. Μιχάλης Καραμαλάκης, αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Το τηλέφωνο, σύμφωνα με τον πάροχο, ανήκε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. (20:53:58)

11. Γιώργος Πατεράκης, επιχειρηματίας, μέλος του Δ.Σ. του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου. Το τηλέφωνο, σύμφωνα με τον πάροχο, ανήκει στην εταιρεία MCI του κ. Πατεράκη. (20:54:22)

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα έντεκα πρόσωπα – στόχοι έλαβαν τα κακόβουλα μηνύματα στις 26 Ιανουαρίου 2021, την επομένη του Αγίου Γρηγορίου, από το κινητό τηλέφωνο του Γρηγόρη Δημητριάδη, ανιψιού του Κυριάκου Μητσοτάκη και πανίσχυρου πολιτικού προσώπου καθώς ήταν γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού.

Τα μηνύματα παρουσιάζονταν ως απάντηση σε ευχές προς τον Γρηγόρη Δημητριάδη για την ονομαστική του εορτή.

«Σας ευχαριστώ θερμά για τις ευχές σας και αντεύχομαι τα καλύτερα!», ήταν το μήνυμα που έλαβαν τα έντεκα πρόσωπα-στόχοι, το οποίο είχε παράλληλα και ένα σύνδεσμο που θεωρητικά οδηγούσε σε κάρτα ευχαριστιών με το λίνκ www.thankyou.ewish.cards/gregory-card.

Τα μηνύματα έχουν αποσταλεί μέσω υπηρεσιών διαδικτύου και διαπιστώθηκε ότι τα στοιχεία του αποστολέα υπήρξαν τροποποιημένα και ότι δεν αντιστοιχούν στον πραγματικό αποστολέα προκειμένου να παραπλανάται ο παραλήπτης.

Δηλαδή, οι παραλήπτες των 11 κακόβουλων μηνυμάτων είδαν στην οθόνη τους τον αριθμό και το όνομα του κ. Δημητριάδη (εφόσον το είχαν αποθηκευμένο στις επαφές τους) θεωρώντας ότι το μήνυμα το έστελνε εκείνος, ενώ προερχόταν από μια υπηρεσία αποστολής SMS μέσω διαδικτύου, αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Mόνο ο Γρηγόρης Δημητριάδης θα μπορούσε να γνωρίζει ποιοι του είχανε στείλει ευχές μια μέρα νωρίτερα. Διαφορετικά και ο ίδιος ο κ. Δημητριάδης είχε τεθεί υπό παρακολούθηση κάτι που ο ίδιος δεν έχει καταγγείλει.

Φυσικά το παραπάνω ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε σε καθημερινή εφημερίδα, δεν υιοθετήθηκε από τον ίδιο τον Γρηγόρη Δημητριάδη, ο οποίος μάλιστα απέστειλε και εξώδικο. 

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software