x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

ΕΛΑΣ: Σημαντικά κενά στην αστυνόμευση, ελλείψεις σε υπηρεσίες της πρώτης γραμμής

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η δύναμη προσωπικού στις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκεται σε ιστορικό χαμηλό.

Ενόσω η εγκληματικότητα «καλπάζει», μεγάλα είναι τα κενά στην αστυνόμευση, ειδικά στο Λεκανοπέδιο της Αττικής. Η δύναμη προσωπικού στις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκεται σε ιστορικό χαμηλό, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα, στον τομέα του Πειραιά που εκτίνεται από τη Σαλαμίνα έως το Μοσχάτο, περιπολούν μονάχα δύο ομάδες ΔΙΑΣ σε κάθε βάρδια. Στον τομέα της ΝοτιοΑνατολικής Αττικής, δηλαδή από τον Άγιο Δημήτριο έως το Σούνιο, περιπολούν τρεις ομάδες ΔΙΑΣ και στην Αθήνα, ο αριθμός δεν ξεπερνά τις δέκα.

Η κατάσταση δεν αλλάζει στα περιπολικά, που συνολικά διατίθενται 28 συνολικά για όλο το Λεκανοπέδιο, ενώ, αυτός ο αριθμός αναμένεται να μειωθεί, λόγω των αδειών που θα δοθούν στο προσωπικό για τις γιορτές.

Αν και 1.500 αστυνομικοί αποδεσμεύθηκαν από τις φυλάξεις VIP προσώπων, το πρόβλημα παραμένει άλυτο, αφού περίπου το 1/3 αυτών δεν έχει καταλήξει στις υπηρεσίες του, αλλά σε… άδεια μακράς διαρκείας μέσω διαφόρων «τεχνασμάτων» για να μην αναλάβουν τα νέα τους καθήκοντα.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκονται σχέδια για αναδιάρθρωση της Άμεσης Δράσης, της Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής και της Διεύθυνση Προστασίας Επισήμων, ενώ, ανακοινώσεις από το αρμόδιο Υπουργείο αναμένονται τον προσεχή Φεβρουάριο.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software