x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Η Έλλη Παπαγγελή υποψήφια στο δήμο Αγίας Παρασκευής! - Συνέντευξη στον Βαγγελη Παπαδόπουλο

| Πατριωτικός Χώρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

«Το κάλλος παντός

επιστολίου συστατικώτερον»,

δηλαδή:

Η ομορφιά είναι

η καλύτερη συστατική

επιστολή.

Αριστοτέλης

Οραματίζεται να γίνει ο δήμος

πρότυπο ανάπτυξης & ποιότητας ζωής

Με τον ανεξάρτητο συνδυασμό

του Γιάννη Μυλωνάκη «Αλλάζουμε»

Συνέντευξη στον Βαγγέλη Παπαδόπουλο

Μας ξάφνιασε πάλι η Έλλη Παπαγγελή με την κάθοδό της στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές, ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο δήμο της Αγίας Παρασκευής! Όπως μας ξάφνιαζε πριν από καιρό με τις ευρηματικές και αιρετικές αναρτήσεις της στο διαδίκτυο που ξεσήκωναν την κοινή γνώμη και δεχόταν με χιλιάδες λάικ την επιδοκιμασία της.

Φορτωμένη με πολλά όνειρα και οράματα για τον γενέθλιο τόπο της, είναι έτοιμη να αγωνιστεί για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και την ανάπτυξη της κοινωνίας του δήμου, στην οικονομία, την πρόνοια και τον πολιτισμό!

Με τον ανεξάρτητο συνδυασμό «Αλλάζουμε την Αγία Παρασκευή» του υποψήφιου δημάρχου Γιάννη Μυλωνάκη έρχεται αυτές τις μέρες σε επαφή με εκατοντάδες φίλους και θαυμαστές της που επιθυμούν να την δουν εκλεγμένη στο δημοτικό συμβούλιο και ίσως σε μια θέση ευθύνης, σε περίπτωση νίκης του συνδυασμού της.

Η Έλλη Παπαγγελή με σπουδές στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στην αρχαιολογία η και διεθνή καριέρα στην πρώτη γραμμή του μόντελινγκ, έχει σε πρώτη προτεραιότητα την ανάπτυξη του πολιτισμού και την ανάδειξη των ιστορικών ευρημάτων της περιοχής, που ως τώρα παραμένουν αναξιοποίητα… Άλλωστε, επίκεντρο του επιστημονικού της ενδιαφέροντος είναι ο κλάδος της περιβαλλοντολογικής αρχαιολογίας και γεωαρχαιολογίας, τομείς στους οποίους εκπόνησε ειδικές μελέτες!

Καθώς κουβεντιάζουμε μαζί της σ’ ένα καφέ της κεντρικής πλατείας, παρατηρώ γύρω μου τους θαμώνες και τους περαστικούς να κοιτάζουν με θαυμασμό το γνωστό τοπ - μόντελ που διακρίθηκε στον κόσμο της μόδας , της τηλεόρασης και του λάιφ στάιλ.

«Έλα να ομορφύνεις το δήμο μας» τής φωνάζει ένας θαυμαστής της και οι περαστικοί που την αναγνωρίζουν ανάμεσά τους γυρίζουν και με έκπληξη επιδοκιμάζουν και συμφωνούν! Τι καλύτερο για τη δημοτική αρχή από το να εκφράζεται και να διοικείται από τη θεραπαινίδα της ομορφιάς;

  • Έχω πολλά όνειρα και οράματα για τον δήμο μας και πολλή όρεξη για δουλειά, μου λέει εμπιστευτικά.

- Δηλαδή;

-Να! Ας πούμε ότι θέλω να δουλέψω πολύ για να’ ρθεί η ανάπτυξη, να ανοίξουν τα μαγαζιά που είναι σήμερα κλειστά σε κεντρικούς δρόμους, να γεμίσουν με ζωή οι εγκαταλελειμμένες οικοδομές που ρημάζουν! Θέλω να αναδείξουμε την ιστορία μας, τις αρχαιότητες και τα αξιοθέατα στην περιοχή του δήμου της Αγίας Παρασκευής. Θέλω να αναπτύξω πολιτιστικές δράσεις κυρίως για τη νεολαία και τους ανθρώπους που πασχίζουν για τον πολιτισμό και τη δημιουργία… Να φροντίσουμε ακόμη περισσότερο το περιβάλλον και τα αδέσποτα ζώα, ειδικά στις σημερινές δύσκολες εποχές.

  • Φτάνουν αυτά; Γνωρίζεις τι θέλουν σήμερα οι δημότες της Αγίας Παρασκευής;
  • Όχι! Ασφαλώς και δεν είναι αρκετά. Όμως το ενδιαφέρον μου εστιάζεται και σε άλλα βασικά προβλήματα που έχουμε, και τα ιεραρχώ για να προσπαθήσω να λυθούν. Π.χ. πρέπει να εξυπηρετήσουμε τους δημότες στην πρόσβασή τους στο Μετρό. Σήμερα το Χαλάνδρι έχει τρεις σταθμούς και η Αγία Παρασκευή κανέναν! Όλοι μας αναγκαζόμαστε να κατεβαίνουμε στο σταθμό Χαλανδρίου ή …Αγίας Παρασκευής, που κι αυτός ο σταθμός βρίσκεται στο Χαλάνδρι!!! Μια λύση λοιπόν θα ήταν να εγκαινιάσουμε ένα καθημερινό συνεχές δρομολόγιο με μικρά λεωφορειάκια (βανάκια) με αφετηρία την Αγίου Ιωάννου και κατάληξη τον σταθμό του Μετρό. Έτσι οι δημότες μας θα μπορούν να έχουν δωρεάν γρήγορη πρόσβαση στο Μετρό και να μη ταλαιπωρούνται.
  • Πράγματι είναι μια ωραία και κυρίως πρακτική λύση!
  • Ενδιαφέρον θα είχε επίσης να προωθήσουμε την επίλυση μετεγκατάστασης του οικισμού των Ρομά γύρω από το Νομισματοκοπείο, όχι μόνο για να ευπρεπίσουμε την περιοχή αλλά κυρίως για να τους προσφέρουμε καλύτερη ποιότητα ζωής… Επίσης…
  • Επίσης;
  • Επίσης πρέπει να επιδιώξουμε να προσφέρουμε φροντίδα στους ηλικιωμένους και κυρίως εκείνους που αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα υγείας, ιδιαίτερα στους καρκινοπαθείς ή εκείνους που βρίσκονται αβοήθητοι στο τελευταίο στάδιο της ζωής τους και υποφέρουν από πόνους και ψυχολογικά προβλήματα. Ακόμα και αν δεν κερδίσουμε το δήμο, θα φροντίσω από τη θέση της δημοτικής συμβούλου να προτείνω στη νέα δημοτική αρχή να συστήσει μια ιατρική υπηρεσία άμεσης φροντίδας και ψυχολογικής υποστήριξης ασθενών που είναι αβοήθητοι και υποφέρουν από τους πόνους και το φόβο του θανάτου!
  • Παρατηρώ ότι οι ιδέες σου είναι καινοτόμες…
  • Κάθε άλλο. Είναι πρακτικές λύσεις…Ξέρετε δεν μου αρέσουν τα πολλά και γενικόλογα παχιά λόγια. Εξυπακούεται, ότι τα όσα έγιναν ως τώρα δεν είναι αμελητέα, αλλά θα πρέπει να προχωρήσουμε. Καλό είναι το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Καλό είναι το ΚΑΠΗ, καλά είναι όλα αυτά, αλλά δεν πρέπει να μείνουμε μόνο σ’ αυτά. Δεν φτάνουν. Τι θα λέγατε π.χ. αν δημιουργούσαμε ένα κέντρο πληροφορικής -εντευκτήριο για τη νεολαία, ώστε στον ελεύθερο χρόνο τους τα παιδιά ή για τις ανάγκες τους, να έχουν μια σύγχρονη αίθουσα με κομπιούτερ και ίντερνετ, δωρεάν wifi κλπ., για να ασκούνται, να ψυχαγωγούνται αλλά και να διεκπεραιώνουν τις εργασίες τους;
  • Ειλικρινά έξοχη ιδέα…
  • Μη με κολακεύετε γιατί έχω και πολλά άλλα που φοβάμαι να πω…
  • Γιατί;
  • Για να μη με παρεξηγήσουν επειδή είναι μεγαλεπήβολα…
  • Δηλαδή σαν τι;…Για μιλήστε μου γι’ αυτά τα όνειρά σας. Αυτά έχουν αξία. Ρίξτε σεις τον σπόρο και βλέπουμε!
  • Ονειρεύομαι να δω κάποτε κάτω από την πλατεία της Αγίας Παρασκευής ένα τεράστιο υπόγειο πάρκινγκ και μια υπόγεια μεγάλη αγορά που να συγκεντρώνει τη δραστηριότητα και κίνηση της πόλης! Με πολυκαταστήματα, κέντρα διασκέδασης, μπαρ, καφέ, μπιστρό, θέατρο, κινηματογράφο και εστιατόρια. Με φώτα, με επιγραφές, με σόου… Κυρίως όμως με θέσεις παρκαρίσματος αφού σήμερα υποφέρουμε και είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχουμε. Κοιταξτε τι γίνεται σήμερα απέναντι από την πλατεία επί της Μεσογείων. Η κατάσταση είναι αφόρητη: Λεωφορεία, φορτηγά, ΙΧ… Άλλα πάνω στο πεζοδρόμιο, άλλα στη λωρίδα των λεωφορείων… Κομφούζιο. Μπορείτε να φανταστείτε τι ταλαιπωρία υφίστανται οι δημότες μας όταν θέλουν να εξυπηρετηθούν από τα καταστήματα που είναι εκεί; Μπορείτε να μετρήσετε την αγωνία και το άγχος τους;
  • Δεν έχετε άδικο. Και νομίζω πως αργήσατε να κάνετε πάρκινγκ το υπόγειο της πλατείας…
  • Να προχωρήσω;
  • Έχετε κι άλλα;
  • Τα όνειρα δεν σταματούν ποτέ…
  • Για πείτε μου τι άλλο ονειρεύεστε;
  • Υπογειοποίηση της Μεσογείων! Αυτό και μόνο!
  • Δηλαδή;
  • Δηλαδή να υπογειοποιήσουμε τη λεωφόρο Μεσογείων από το σημείο της ΕΡΤ έως το Νομισματοκοπείο! Σήμερα ο δρόμος κόβει την πόλη στα δύο! Αν κάνουμε το έργο αυτό θα ενώσουμε την πόλη! Ο σημερινός δρόμος θα ενωθεί με την πλατεία, θα αξιοποιηθούν τα καταστήματα, θα γίνουν δρόμοι περιπάτου, πρασιές, συντριβάνια, κιόσκια, κέντρα διασκέδασης, καφετέριες, καταστήματα πρώτης ανάγκης και άλλα. Ουσιαστικά θα γίνει το κέντρο της πόλης!
  • Με εκπλήσσετε!
  • Αν όλα αυτά τα είχαμε προγραμματίσει από το 1990 που ξεκίνησε το Μετρό, σήμερα θα είχαμε ήδη το υπόγειο πάρκινγκ κάτω από την πλατεία και δίπλα ακριβώς στο σταθμό, και ίσως ξεκινούσαμε να υπογειοποιήσουμε και την Μεσογείων. Αν αρχίζαμε από τότε, σήμερα τα έργα θα είχαν τελειώσει… Δυστυχώς όμως πρυτάνευσε η άποψη να διώξουμε το Μετρό και να μείνουμε στάσιμοι! Ελπίζω με τη νέα δημοτική αρχή να αλλάξουμε την Αγία Παρασκευή όπως άλλωστε επιθυμεί και στοχεύει ο αρχηγός του συνδυασμού Γιάννης Μυλωνάκης!
TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software