x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Τεράστιος κίνδυνος από τα στάσιμα νερά στην πόλη της Λάρισας

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες, με απόφαση του Δήμου Λαρισαίων εκκενώθηκαν δύο μεγάλες πολυκατοικίες στην περιοχή Αμπελόκηποι, λόγω της διαταραχής του εδάφους από τις πρόσφατες πλημμύρες.

Όπως αναφέρεται υπάρχει στατικός κίνδυνος, καθώς το έδαφος βγήκε από τα θεμέλια.

Επίσης, από το Τμήμα Οικοδομικών Αδειών της διεύθυνσης πολεοδομίας του δήμου Λαρισαίων θυροκολλήθηκαν έγγραφα στις δύο οικοδομές που βρίσκονται στον αριθμό 11 και στον αριθμό 15 του δήμου.

Ο καθηγητής Αντισεισμικών Κατασκευών του ΕΜΠ, Παναγιώτης Καρύδης μίλησε στην ΕΡΤ για τις καταστροφές στον Θεσσαλικό κάμπο μετά την κακοκαιρία Daniel, επισημαίνοντας πως είναι αφορμή να «ανοικοδομηθούν» σωστά όσα χάθηκαν.

«Για το αποτέλεσμα ευθύνονται πολλά. Δεν είναι μόνον η κακοκαιρία. Μπορεί να είναι και κακοτεχνίες, μπορεί να ναι ότι δεν ελήφθησαν όλα τα στοιχεία υπόψη, τα περιβαλλοντικά, κατασκευαστικά προβλήματα δηλαδή. Μπορεί να έφτιαξες ένα έργο, αλλά δίπλα να μην κοίταξες τι γίνεται, αν ολισθαίνει ο δρόμος, αν έχει προβλήματα κλπ», είπε αρχικά.

Για τα προβλήματα στις γέφυρες τόνισε πως: «Δυστυχώς είναι λογικό. Διότι οι γέφυρες είναι σχεδιασμένες να φέρουν φορτία κατακόρυφα, δηλαδή να περνάει ο κόσμος φορτηγά και τρένα ακόμα, αντέχουν. Και μάλιστα θα έλεγα, ότι και αν υπερβούμε τα κατακόρυφα φορτία σημαντικά, δεν θα πέσει η γέφυρα διότι υπάρχουν οι συντελεστές ασφαλείας.

Εκείνο που δεν αντέχει είναι να μπει ένας φραγμός, δηλαδή ένα τείχος κάτω από τη γέφυρα, από όλα τα φερτά υλικά, από κλαριά, από κορμούς δέντρων. Εγώ είδα ακόμα και αυτοκίνητα να έχουν φρακάρει τη δίοδο του νερού, πράγμα που συγκεντρώνεται το νερό πάνω στα ανάντη. Δηλαδή από εκεί που έρχεται ανεβαίνει η στάθμη του νερού, ανεβαίνει, ανεβαίνει, ανεβαίνει και δημιουργεί πλάγια ώθηση μεγάλη, τεράστια, για την οποία δεν είναι σχεδιασμένη και φεύγει», τόνισε.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software