x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

«Κραχ» στη Pfizer: Ζημιές τριμήνου για πρώτη φορά μετά από 33 χρόνια, βουτιά στις πωλήσεις μετά την πανδημία

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ
Οι πωλήσεις της αντιικής θεραπείας και του εμβολίου ενάντια στον κορονοϊό που παρασκεύασε από κοινού με την BioNTech SE είχαν αυξήσει τα έσοδα της Pfizer σε επίπεδα ρεκόρ τα τελευταία δύο χρόνια.

Η Pfizer προέτρεψε την Τρίτη τους επενδυτές της να επικεντρωθούν στην ανάπτυξη των προϊόντων εκτός… COVID, όπως το νέο εμβόλιο RSV Abrysvo, αφού η αδύναμη ζήτηση για το εμβόλιο και τη θεραπεία της COVID-19 οδήγησε τη φαρμακοβιομηχανία στην πρώτη τριμηνιαία ζημία της από το 2019.

Η απότομη πτώση της ζήτησς των εμβολίων καθώς η πανδημία υποχωρούσε οδήγησε σε μια άνευ προηγουμένου πτώση των μετοχών της Pfizer κατά 40% φέτος ενώ θα μπορούσε να παραμείνει τροχοπέδη και στο μέλλον.

Με την απότομη πτώση της ζήτησης του COVID, η Pfizer θα εξακολουθήσει να δέχεται πιέσεις για να ανταποκριθεί στις προβλέψεις πωλήσεων για το 2023, δήλωσε ο αναλυτής της BMO Capital, Evan Seigerman.

Σημειώνεται πως το εμβόλιο της εταιρείας σημείωσε πωλήσεις 1,31 δισ. δολαρίων, μειωμένες κατά 70% από το τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Το Paxlovid, παράλληλα,  οδήγησε σε έσοδα ύψους 202 εκατ. δολαρίων – καταγράφοντας πτώση 97%. Οι αναλυτές ανέμεναν πωλήσεις 613,5 εκατ. δολαρίων του φαρμάκου, σύμφωνα με εκτιμήσεις της FactSet.

Μαζί τα προϊόντα απέφεραν έσοδα περίπου 1,5 δισ. δολαρίων για το τρίμηνο έναντι περίπου 12 δισ. δολάρια σε πωλήσεις την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software