Αποστολή της Ε.Ω. στη Μυτιλήνη: «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην κοινωνία των πολιτών»

0
0
0
s2smodern

Γράφει ο Νίκος Χιδίρογλου

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των φοιτητών στην επιστημονική ημερίδα που διοργάνωσε την Τρίτη στο Επιμελητήριο Λέσβου ο Φοιτητικός Σύλλογος του τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας & Επικοινωνίας «Στρατής Ελευθεριάδης - Τεριάντ» (ο σύλλογος φέρει το όνομα του γνωστού Μυτιληνιού εκδότη και κριτικού Τέχνης, ο οποίος απεβίωσε στο Παρίσι το 1983), με θέμα: «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην κοινωνία των πολιτών».

Ομιλητές ήταν ο αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου Μανούσος Μαραγκουδάκης και ο δημοσιογράφος της «ΕΩ», Νίκος Χιδίρογλου. Στην ομιλία του, ο πολυγραφότατος καθηγητής αναφέρθηκε εκτενώς στην κοινωνία των πολιτών, δίνοντας μια πληρέστατη εικόνα της κατάστασης όπως αυτή έχει διαμορφωθεί διεθνώς, κάνοντας μάλιστα και χρήση video και αποτυπώνοντας γενικότερα το θεωρητικό πλαίσιο.

Από την πλευρά του ο γράφων αναφέρθηκε στο πως θα πρέπει οι δημοσιογράφοι να αντιμετωπίζουν τα διάφορα θέματα που προκύπτουν από τις αλλαγές στο κοινωνικοπολιτικό πεδίο και στη δράση των μη κυβερνητικών οργανώσεων, αλλά και των οργανώσεων βάσης. Μετά το πέρας των τοποθετήσεων, οι ομιλητές δέχθηκαν «βροχή» ερωτήσεων από τους φοιτητές.

Στην Μυτιλήνη, ο Φοιτητικός Σύλλογος του τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας & Επικοινωνίας «Στρατής Ελευθεριάδης - Τεριάντ» έχει να επιδείξει αξιόλογη δραστηριότητα, με συνεχείς όσο και συστηματικές δράσεις και πρωτοβουλίες, που περιλαμβάνουν και πολλές ημερίδες με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσκεκλημένων από το χώρο των γραμμάτων, των επιστημών και της Τέχνης. Μάλιστα, οι εκδηλώσεις του προσελκύουν το ενδιαφέρον του τοπικού Τύπου, των φοιτητών αλλά και των ανθρώπων του νησιού που παρακολουθούν πάντα με πολύ ενδιαφέρον τις ημερίδες και διαλέξεις.

Μυτιλήνη, Ελεύθερη Ώρα, Δημοσιογραφία, Χιδίρογλου