Επιτυχημένη η εκδήλωση για τη Β. Ήπειρο στο Δελβινάκι

0
0
0
s2smodern

Πολύς κόσμος παρευρέθηκε στην εκδήλωση που πραγματοποίησε η Ιερά Μητρόπολη Πωγωνιανής Δρυινουπόλεως και Κονίτσης για την επέτειο των 104 Ετών από την Αυτονομία της Βορείου Ηπείρου.

Αρχικά πραγματοποιήθηκε Θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό κοιμήσεως της Θεοτόκο του Δελβινακίου. Στη συνέχεια στον προαύλιο χώρο της Εκκλησίας έγινε ομιλία από τον άξιο Μητροπολίτη Κύριο Ανδρέα ο οποίος έκανε μια εκτενή αναφορά για την Βόρειο Ήπειρο μας καταλήγοντας ότι η μόνη λύση είναι η ένωση με την Μητέρα Ελλάδα. Ακολούθησε πορεία στους δρόμους του Δελβινακίου καταλήγοντας στο Ιερό του χωριού όπου έγινε κατάθεση στεφάνου και η εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό μας Ύμνο.

Στη συνέχεια ο άξιος Μητροπολίτης Κύριος Ανδρέας παρέθεσε γεύμα σε όλους όσους έδωσαν το παρών στην εκδήλωση σε οικογενειακό κέντρο στην Κόνιτσα. Μεταξύ άλλων το παρών έδωσαν η Κίνηση για την αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου με τους άξιους Βορειοηπειρώτες Σταύρο Γκίνο και Μόντη Κολίλα, ο Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος Λάρισας και η Λαική Κίνηση Πολιτών Αττικής η οποία έδωσε το παρών για πρώτη φορά.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον Μητροπολίτη Ανδρέα, ο οποίος δεν ξεχνά ποτέ τους αδερφούς μας στη Βόρειο Ήπειρο.

Βόρειος Ήπειρος, Μητροπολίτης, Ανδρέας, Συγκέντρωση, Δελβινάκι