Σεισμός στη Μαλακάσα! Οι Iron Maiden τραγούδησαν για τον «Μέγα Αλέξανδρο» και την Μακεδονία

0
0
0
s2smodern

36.000 Ελληνες ζητούσαν απεγνωσμένα από το θρυλικό heavy metal μουσικό συγκρότημα από την Αγγλία, που μεγαλώνει γενιές και γενιές  μεταλάδων, το τραγούδι για τον Μέγα Στρατηλάτη, «Alexander the Great», το οποίο δεν το έχουν παίξει ποτέ live. Το τραγούδι κάνει σαφή αναφορά στην ελληνική καταγωγή του μακεδόνα βασιλιά και τον ρόλο του στην διάδοση της ελληνικής παιδείας στην ανατολή.

Οταν και οι ροκάδες γνωρίζουν ιστορία σε αντίθεση με τους Κοτζιά-Τσίπρα …

Εν τέλη, λόγω και της παρότρυνσης των χιλιάδων Ελλήνων, το συγκρότημα το τραγούδησε για λίγο στο τέλος παρά την λογοκρισία που τους έχει μάλλον επιβληθεί… Οι Maiden, το 1986 ύμνησαν τον Μέγα Αλέξανδρο και την αληθινή του καταγωγή σε ένα έπος που κανείς δεν ξέρει γιατί δεν το έχουν παίξει ΠΟΤΕ σε συναυλία. Το ΓΙΑΤΙ, τα τωρινά γεγονότα μάλλον το εξηγούν… Πιθανόν χαριτολογώντας ο φροντμαν Ντίκινσον είχε πει απλά  ''δεν θυμούνται πως να παίξουν το (πραγματικά πολύ δύσκολο) σόλο''. Δεν υπάρχει επίσημη απάντηση, η θεωρία αυτή όπως είναι ευκόλως αντιληπτό είναι μάλλον ''να’χαμε να λέγαμε''.

Νωρίτερα είχαν διαρρεύσει πως θα παίξουν το τραγούδι αφιερωμένο στον Ικαρο της Ελληνικής μυθολογίας «Flight of the Icarus» που έχει να ακουστεί σε live από το 1986! Οπως και έγινε! Και κάπως έτσι πήρει «φωτιά» το Terra Vibe Park στη Μαλακάσα. Μικροί και μεγάλοι βρέθηκαν στo Rockwave Festival και μέσω των social media μετέδωσαν το εκρηκτικό vibe των Iron Maiden.

Μέγας Αλέξανδρος, Τραγούδι, Iron Maiden, Mαλακάσα