Μια οφειλόμενη απάντηση στην ''Εφημερίδα των Συντακτών''

0
0
0
s2smodern

Διάλεξαν τη μέρα. Και ήταν η χθεσινή. Διάλεξαν λοιπόν την 23η Αυγούστου, ημέρα μνήμης για τα θύματα του ναζισμού και του σταλινισμού. Ποιοι; Οι θιασώτες του σφυροδρέπανου και της πιο απάνθρωπης ιδεολογίας στον πλανήτη που ευθύνεται για 100.000.000 θανάτους, οι απολογητές των κομμουνιστών σφαγέων του Μελιγαλά και του Φενεού… Οι απολογητές της 17Ν και του Ρουβίκωνα, που ποτέ δεν γύρισαν να ζητήσουν μια συγνώμη σε όσους σπίλωσαν και όσους στοχοποίησαν, αλλά και για το συνεχές «σέρβις» στο αριστεριστικό παρακράτος. Εδώ στην «ΕΩ», ένας - δύο δημοσιογράφοι μας «ένιωσαν» διαχρονικά τα «χάδια» τους. Και λέμε δημοσιογράφοι, αντί «δημοσιογράφων». Η διάκριση είναι σαφής, μεταξύ εκείνων των επαγγελματιών του Τύπου που μπορεί μεν να έχουν μια συγκεκριμένη οπτική των πραγμάτων αλλά ελέγχουν την – όποια - εξουσία και αυτών, οι οποίοι «στρατεύονται» και καθίστανται οικειοθελώς ανδρείκελα μιας απάνθρωπης ιδεολογίας, επιτιθέμενοι σε συναδέλφους… επί πολιτικού!

Οι άνθρωποι λοιπόν της αριστεριστικής «Εφημερίδας των Συντακτών», δεν είχαν τι να κάνουν και είπαν να ανοίξουν διάλογο και μαζί μας. Τι έγινε, έκλεισαν οι καφετέριες στα Εξάρχεια, ή υπάρχουν αναδουλειές στα κοινόβια; Τι έγινε, δεν αποδίδουν πια οι business των ΜΚΟ της Νέας Τάξης Πραγμάτων; Όπως και να έχει, αντιπαρερχόμαστε τα περί «σύμπλευσης» με εφημερίδες που ανήκουν σε γνωστούς επιχειρηματίες. Το να κατηγορείται η «ΕΩ» ότι συμπλέει με συστήματα που κάποτε την κυνήγησαν ανηλεώς, αποτελεί από μόνο του γραφικότητα. Όπως γραφικότητα είναι αυτοί που συνοδοιπορούν ιδεολογικοπολιτικά με τον Σόρος, να κατηγορούν εμάς για ταύτιση με συμφέροντα, ή να κατηγορούν τα συμφέροντα για ταύτιση με… εμάς! Όντως, πιο γραφικός πεθαίνεις! Αλλά, είναι φανερό ότι στα παραμάγαζα του εθνομηδενισμού και της αρνησιπατρίας, επικρατεί πανικός. Είναι ο Τραμπ; Είναι ο Ορμπάν; Είναι το AfD; Είναι τα μπινελίκια του αριστερού Μελανσόν εναντίον του εκλεκτού τους, του αριστεριστή Αλέξη Τσίπρα; Είναι η εμφανής όσο και σαρωτική στροφή υπέρ των πατριωτικών ιδεωδών σε όλη τη Δύση; Είναι η αναζήτηση εκ μέρους των νέων για την ταυτότητα, που προσπαθεί εδώ και δεκαετίες να τους στερήσει το σκυλολόι που προσκύνησε τις «επιταγές» της Σχολής της Φραγκφούρτης;

Είναι σαφές ότι για να μας την πέφτουν, κάτι κάνουμε καλά. Εξ ου και το ότι συνεχίζουμε να υπάρχουμε. Κι ας ενοχλεί αυτό τους εναπομείναντες πιστούς μιας καθόλα αθεϊστικής «προοδευτικής» κλίκας, που έφτιαξε το σοβιετικής σύλληψης και λογικής αντιπαραγωγικό ελληνικό κράτος μέσα στο οποίο προσπαθούμε κάποιοι εξ ημών να επιβιώσουμε. Ναι, μιλάμε για «αθεϊστική» κλίκα. Αυτήν ακριβώς την κλίκα που παρήγαγε τους «σοσιαλιστές» Στάλιν και Χίτλερ. Το λέμε αυτό για να μην ξεχνιόμαστε. Τόσα κοινά είχαν άλλωστε αυτοί οι δύο. Εξ ου και το σύμφωνο μη επίθεσης (Ρίμπεντροπ - Μολότοφ) που υπέγραψαν κάποτε, εξ ου και πως τα βρήκαν στον διαμελισμό της Πολωνίας, επιτιθέμενοι συγχρόνως εναντίον της, εξ ου και πως παρέδωσαν οι Σοβιετικοί τους Γερμανούς αντιφρονούντες που είχαν καταφύγει στην ΕΣΣΔ, στους ναζί. Μάλλον στην «Εφημερίδα των Συντακτών» δεν έχουν καλή σχέση με την ιστορία. Αλλά, αν είναι κανείς στρατευμένος και παρωπιδάτος, είναι λογικό να μην μπορεί και να μη θέλει να δει… Και άντε να αποκηρύξει αυτό που μια ζωή υπηρέτησε, ακόμα κι αν δει τα αδιέξοδά του. Άλλωστε, δεν είναι όλοι οι αριστεροί Πουλαντζάδες…

Επίσης, αξίζει να σημειώσουμε πως η διάθεση της «Εφημερίδας των Συντακτών» να λοιδορήσει την πίστη μας, λέγοντας για την «ΕΩ» πως «είναι εκείνη που διαθέτει αποκλειστικές πληροφορίες για το που εμφανίζεται κάθε μέρα η Παναγία και τα φιδάκια της», δεν μας εκπλήσσει. Φαίνεται πως κι εκεί υπάρχουν πολλοί Βερύκιοι. Να τους χαίρονται. Έχουμε συνηθίσει ανάλογους «ορθολογισμούς», που έχουν όμως αποδειχθεί ότι δεν παράγουν καλύτερους ανθρώπους, αλλά αντίθετα, παράγουν Στάλιν και Χίτλερ και άλλους, χωρίς σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή. Μια συμβουλή προς τους διαφόρους της «Εφημερίδας των Συντακτών»: να επισκεφθούν στην πρώτη ευκαιρία το Μουσείο του Τρόμου, στη Βουδαπέστη. Ίσως, λέμε ίσως, να τρομάξουν εκεί, αντιλαμβανόμενοι τι ακριβώς υπηρετούν, έστω και μετά από τόσες δεκαετίες και να αλλάξουν ρότα, μπας και σώσουν την ψυχή τους.

Για να τελειώνουμε: ναι, γνωρίζουμε τι σημαίνει να εμπνέεται κανείς από τις κομμουνιστικές, αριστεριστικές & τροτσκιστικές ιδέες. Γνωρίζουμε τι σημαίνει να μεταλλάσσεται κάποιος υπό την επίδραση υλιστικών ιδεών και να φτάνει να γίνεται από άνθρωπος απάνθρωπος, να είναι έτοιμος να εγκληματήσει στο όνομα μιας ιδεολογίας. Απεδείχθη στην περίπτωση των ναζί και των μπολσεβίκων, που ήταν πραγματικά τόσο μα τόσο όμοιοι… Ναι, η θεωρία των δύο άκρων είχε βάση, όσο κι αν αυτό ενοχλούσε όσους προσπαθούσαν και προσπαθούν ανοικτά ή στη ζούλα, να νομιμοποιήσουν ηθικά - εντός του αστικού πολιτικού συστήματος - την παρουσία των κομμουνιστών και των αριστεριστών. Που δια του πρωθυπουργού τους έλεγαν προεκλογικά, «ή αυτοί ή εμείς». Και σήμερα, αυτοί που το είπαν αυτό, αντιδρούν δια των καλών αγωγών της προπαγάνδας τους στην κριτική του Τύπου για το νέο διχαστικό κήρυγμα του αποτυχημένου αριστεριστή πρωθυπουργού, τον οποίο απεχθάνεται ανοικτά σήμερα το 85% και πλέον των Ελλήνων.

Δεν αναφερθήκαμε, τέλος, σε συνάδελφο ή συναδέλφους που μας επιτίθενται, ονομαστικά. Εμείς δεν θα μπούμε στη λογική τους. Ας αναζητήσουν αλλού προσωπικές κόντρες, οι οποίες τους «ταΐζουν» και τους παρέχουν λόγο ύπαρξης. Ένα μόνο θα τους πούμε: ας ετοιμαστούν να κηδεύσουν στο άμεσο μέλλον την απάνθρωπη ιδεολογία τους. Αντιλαμβανόμαστε τα προσωπικά τους αδιέξοδα, αλλά, αν και εδώ στην «ΕΩ» έχουμε κατανόηση καθώς άνθρωποι είμαστε και δη χριστιανοί, αυτά πρέπει να τα αντιμετωπίσουν οι ίδιοι.

H E.Ω.

Σύριζα, Απάντηση, Ελεύθερη Ώρα, Ιός