Διπλή δικαίωση της Ελεύθερης Ώρας: Οι οκτώ τούρκοι αξιωματικοί και ο… Βερύκιος!

0
0
0
s2smodern

Δύο από τους Τούρκους αξιωματούχους που είχαν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα, λόγω της υποτιθέμενης εμπλοκής τους στο πραξικόπημα κατά του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αγνοούνται. Όπως αναφέρουν οι Times και αναπαράγει το τουρκικό μέσο Haberturk, σύμφωνα με τη δικηγόρο τους, Σταυρούλα Τομαρά, οι δύο αξιωματούχοι αγνοούνται από τις 20 Αυγούστου. Ισως αυτό να εξηγεί και την ευαισθησία του Σουλτάνου να επιστρέψει τους Κούκλατζη και Μητρετώδη. Το δημοσίευμα των Times δεν είναι αμελητέο και σίγουρα όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά.

Και μιας και είπαμε για φωτιά, κανένας μέχρι σήμερα δεν διέψευσε το ρεπορτάζ του Παναγιώτη Αποστόλου, που δημοσιεύθηκε πρωτοσέλιδο στην Ελεύθερη Ωρα της Κυριακής, στο οποίο ανέφερε μεταξύ άλλων: «Από έγκυρη πηγή μας μάθαμε – κρατώντας τις επιφυλάξεις μας – πως έξη (6) απανθρακωμένα πτώματα, τα οποία δεν είχαν ταυτοποιηθεί, παρελήφθησαν από το Νεκροτομείο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, από άτομο κάποιας Πρεσβείας, το οποίο συνοδευόταν από Αξιωματικό της ΕΛΑΣ! Επίσης, υπάρχουν ακόμη δυο πτώματα των οποίων είναι τελείως αδύνατη η ταυτοποίησή τους! Εάν αυτή η βαρυσήμαντη πληροφορία, θα μπορούσε να επαληθευτεί, τότε τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πάρα πολλά! Από ποια πρεσβεία ήταν ο μυστήριος παραλήπτης των απανθρακωμένων πτωμάτων; Ήταν κάποιοι εκ των 8 Τούρκων στρατιωτικών τα απανθρακωμένα πτώματα; Ήταν μήπως, πιθανοί εμπρηστές στους οποίους δόθηκαν λάθος οδηγίες μετά τον ενδεχόμενο εμπρησμό και πέθαναν εγκλωβισμένοι στις παραπλανητικές οδηγίες;». Τόσο το δημοσίευμα των Times, όσο και το γεγονός ότι έσπευσαν να ταυτοποιήσουν τα δυο πτώματα(!), μας κάνει πολύ καχύποπτους για τις προθέσεις των κυβερνώντων έναντι των οκτώ τούρκων αξιωματικών.

Όσο για τον Δήμο Βερύκιο, την Παρασκευή γράφαμε ότι τον αφόρισε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος και ότι δεν μπορεί να σταθεί πλέον ως αντιπρόεδρος στον Alpha του Δημήτρη Κοντομηνά. Και σήμερα ήρθε και αυτή η δικαίωση.

 Όπως ανακοινώθηκε ήδη ο Δήμος Βερύκιος έστειλε επιστολή μετανοίας στην Ιερά Σύνοδο, η οποία έγινε δεκτή. Αναλυτικότερα:

"Ανεγνώσθη πράγματι η επιστολή-δήλωση μετανοίας, την οποία ο κ. Βερύκιος απέστειλε στην Ιερά Σύνοδο. Η Ιερά Σύνοδος επισημαίνει το μέγιστο λάθος και το μέγιστο σφάλμα το οποίο διεπράχθη δια της παραποιήσεως του Αγιωτάτου προσώπου της Παναγίας όμως στην μακροθυμία που δείχνει πάντοτε η Εκκλησία, εδέχθη και την μετάνοια του κ. Βερυκίου" δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Συνόδου και Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος . Ο γνωστός δημοσιογράφος και αντιπρόεδρος του τηλεοπτικού σταθμού Alpha στον προσωπικό του λογαριασμό στα social media χρησιμοποίησε μία εικόνα προσβλητική για την Παναγία με το πρόσωπο αρουραίου... Μετά τον σάλο που προκάλεσε, αφαίρεσε την προσβλητική εικόνα και με δήλωσή του ζήτησε συγγνώμη για αυτό το σφάλμα τονίζοντας ότι παραπλανήθηκε επειδή έψαχνε γρήγορα μια φωτογραφία στο διαδίκτυο. 

Τούρκοι, Ελεύθερη Ώρα, Βερύκιος, Δικαίωση, Πρωτοσέλιδα