Φωτιά στο Μάτι: Συγκίνηση στο μνημόσυνο για τα θύματα της εθνικής τραγωδίας

0
0
0
s2smodern

Σαράντα ημέρες συμπληρώθηκαν από εκείνο το απόγευμα της 23ης Ιουλίου, όταν η φωτιά άπλωσε το φονικό της χέρι σε Μάτι και Νέο Βουτζά.

Μέσα σε λίγες ώρες, άνθρωποι χάθηκαν άδικα από την καταστροφική πυρκαγιά με αποτέλεσμα σήμερα να μετράμε 98 νεκρούς και πολλές ζωές ρημαγμένες. Σήμερα, τελέστηκε το μνημόσυνο στο Κόκκινο Λιμανάκι αλλά και στην Αργυρά Ακτή και η συγκίνηση ήταν μεγάλη. Κόσμος από τη Ραφήνα, τη Νέα Μάκρη και τον Μαραθώνα βρέθηκε εκεί όπου οι πληγές δεν έχουν επουλωθεί και θ’ αργήσουν πολύ να επουλωθούν. Ανάμεσά τους φυσικά, πολλοί συγγενείς των θυμάτων και κόσμος που θέλησε προσευχηθεί για τους αδικοχαμένους συνανθρώπους μας.

Η επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε από τους Μητροπολίτες Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ Νικόλαο και Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ Κύριλλο. Ειδικά στην Αργυρά Ακτή η συγκίνηση ήταν μεγάλη, αφού σ’ εκείνο το σημείο είναι και το μοιραίο οικόπεδο που έχασαν την ζωή τους 26 άνθρωποι. Κάποιοι έριξαν και λίγα λουλούδια στην θάλασσα, εκεί που επίσης χάθηκαν ζωές εκείνο το μοιραίο απόγευμα και βράδυ της 23ης Ιουλίου.

Μνημόσυνο, Συγκίνηση, Φωτιά, Μάτι, Τραγωδία