Όλοι ήξεραν στο Μαξίμου για τα “έργα και τις ημέρες” του βουλευτή της ΝΔ Ανδρέα Πάτση

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

.. (κουμπάρου του Πέτσα) και όλοι τον κάλυπταν! Αναγκάστηκαν να τον διώξουν μόλις βούιξε ο τόπος. Τα “κρυφά” 4,3 εκατ ευρώ που δεν δικαιολογούνται, οι απευθείας αναθέσεις από τα ΕΛΤΑ και το deal των 66.000.000 ευρώ με την τράπεζα Πειραιώς που πρέπει να ερευνήσει ο εισαγγελέας.

Όλοι γνώριζαν τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Βουλευτή της ΝΔ Ανδρέα Πάτση αλλά κανένας δεν μιλούσε.

Τελικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρά τις προσπάθειες στενών συνεργατών του να κουκουλώσει το θέμα, πιεσμένος από τις επιπτώσεις του σκανδάλου στο οποίο είναι αναμεμειγμένος ο βουλευτής Γρεβενών τη Νέας Δημοκρατίας τον διέγραψε αργά το μεσημέρι της Τρίτης για να μην τον πάρει κια αυτόν η μπάλα.

 

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία ο Ανδρέας Πάτσης είναι υπόλογος σε δύο ζητήματα. Το πρώτο αφορά τη σκανδαλώδη εξαγορά κόκκινων δανείων σε πολύ χαμηλή τιμή και αφετέρου το γεγονός ότι το «πόθεν έσχες» του δεν δικαιολογεί το ποσό των 4,3 εκατομμυρίων ευρώ με τα οποία εξαγόρασε αυτά τα κόκκινα δάνεια συνολικής αξίας 66 εκατομμυρίων. Ωστόσο, φαίνεται πως η υπόθεση αυτή είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου αφού φέρεται να εμπλέκεται και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος με ανάθεση μέσω ΕΛΤΑ έδωσε 1 εκατομμύριο ευρώ στον βουλευτή της ΝΔ.

Η αντιπολίτευση ζητά την παραίτηση του Κυριάκου Πιερρακάκη, ενώ ήδη υπέβαλλε την παραίτηση του για λόγους ευθιξίας ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ, Γιώργος Κωνσταντόπουλος. Είναι προφανές ότι η υπόθεση αυτή θα οδηγηθεί στην δικαιοσύνη και οι ποινικές ευθύνες του ανεξάρτητου πλέον Βουλευτή Ανδρέα Πάτση είναι εμφανής. Να σημειώσουμε ότι κουμπάρος στο γάμο του Ανδρέα Πάτση με γνωστή δημοσιογράφο ήταν ο υπουργός Πέτσας.

TAGS: