Οι ειρωνείες Σπίρτζη στο Νέο Βουτζά

0
0
0
s2smodern

Στην αρχή ο Τσίπρας είχε υποσχεθεί στους κατοίκους των περιοχών της ανατολικής Αττικής που χτύπησε η φονική πυρκαγιά ότι ακόμα και αν τα σπίτια τους δεν έχουν υποστεί ζημιές θα απαλλαγούν από τον ΕΝΦΙΑ. Έγινε όμως;

Τώρα πήγε ο Χρήστος Σπίρτζης, υπουργός Υποδομών είναι αυτός, στον Νέο Βουτζά και υποσχέθηκε, ξανά στους κατοίκους απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ και τους ενημέρωσε πως θα πάρουν τα επιδόματα που τους έταξαν, δύο μήνες περίπου μετά δεν έχουν πάρει τίποτε, να φροντίσουμε πρώτα το υπερπλεόνασμα και μετά βλέπουμε. Φυσικά η γραφειοκρατία για να πάρεις κάτι, αν πάρεις, πανταχού παρούσα. Είπε ακόμα ότι δεν χρειάζεται η αυτοπρόσωπη παρουσία των κατοίκων που τα σπίτια τους έχουν δελτίο επανελέγχου από τις υπηρεσίες του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, γύρευε τι θα γίνει εκεί αν το διεκπεραιώσουν μόνοι τους. Στην συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο Δήμαρχος Ραφήνας Βαγγέλης Μπουρνούς, ο αντιπεριφερειάρχης ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου, η Θεανώ Φωτίου και, ως εκ θαύματος, ξαναεμφανίστηκε ο Ηλίας Ψινάκης, Δήμαρχος Μαραθώνα.

Στην ενημέρωση άρχισαν να παρεμβαίνουν, δικαιολογημένα, οι κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν και να ζητούν απαντήσεις και διευκρινήσεις για θέματα ζωτικής σημασίας για αυτούς. Τότε ο Σπίρτζης με αριστερό, ήθος και ύφος απάντησε «αν θέλετε πάμε για κανένα καφέ μετά». Αυτό, όπως ήταν φυσικό, το εξέλαβαν ως προσβλητικό οι κάτοικοι και «τα πνεύματα άναψαν». Ηρέμησαν όμως με τρην παρέμβαση ενός πολίτη που σηκώθηκε με την φωτογραφία της νεκρής από την πυρκαγιά γυναίκας του στα χέρια και ζήτησε από τον κόσμο να ηρεμήσει για να πάρουν απαντήσεις στα ζητήματα που τους απασχολούν.

Το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς...

Σύριζα, Θύματα, Φωτιά, Σπίρτζης