x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Le Soir: Ο Τζιόρτζι μίλησε για το κύκλωμα του Qatargate και την Καϊλή – «Προφανώς και γνώριζε για τα χρήματα»

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ
Ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι κατέθεσε στις βελγικές αρχές λεπτομέρειες για τη δράση του κυκλώματος που έστησε το σκάνδαλο Qatargate, μιλώντας επίσης και για την Εύα Καϊλή, η οποία «γνώριζε για τα χρήματα», αλλά δεν διαδραμάτισε ενεργό ρόλο στο δίκτυο χρηματισμού, σύμφωνα με τον Ιταλό.
Κύκλωμα… τετραετίας

Σύμφωνα με τη Le Soir, ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι ανέλυσε τον τρόπο δράσης του κυκλώματος που χρηματιζόταν από το Κατάρ, το Μαρόκο και τη Μαυριτανία, με την Εύα Καϊλή να γνωρίζει μεν, αλλά να μην εμπλέκεται στο δίκτυο. «Γνώριζε προφανώς τα ποσά και την προέλευσή τους, αφού μέναμε μαζί, αλλά δεν αποτελεί μέρος του δικτύου», όπως φέρεται να κατέθεσε ο Τζιόρτζι, συμπληρώνοντας ότι η Καϊλή, του είχε ζητήσει αρκετές φορές να σταματήσει «διότι την έθετε σε κίνδυνο σε σχέση με τα καθήκοντά της στην Ευρωβουλή».

 
 
 
 

Η δημιουργία της ΜΚΟ Fight Impunity ανέβασε… επίπεδο στις δραστηριότητές τους. «Έπρεπε να βρούμε ένα καθαρό σύστημα που δεν θα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου», φέρεται να έχει υποστηρίξει ο Τζιόρτζι, σύμφωνα με τη Le Soir.

Η εμπλοκή του συντρόφου της Εύας Καϊλή ξεκινά από το 2019.  «Στις αρχές του 2019 ξεκίνησε η συνεργασία. Είχαμε ορίσει τα ποσά, τα οποία δυσκολεύομαι λίγο να θυμηθώ, για τις αντίστοιχες παρεμβάσεις μας. Ήταν σε μετρητά. Με το Μαρόκο συμφωνία ξεκίνησε μετά το 2019 υπό την προϋπόθεση ότι θα είχαμε εργαστεί για να αποφύγουμε ψηφίσματα κατά της χώρας και σε αντάλλαγμα θα λαμβάναμε 50.000 ευρώ».

«Όσον αφορά στη Μαυριτανία έχουν πρόβλημα εικόνας. Προσέλαβαν τον κ. Παντσέρι για το πώς να το κάνουν (…) Όσον αφορά την αποζημίωση μου, νοίκιασα το διαμέρισμά μου στην rue de la Tulipe στον πρέσβη της Μαυριτανίας. Ο κ. Πάντσέρι έλαβε 25.000 ευρώ μετρητά». Ωστόσο, η Le Soir σημειώνει ότι η εν λόγω μαρτυρία δεν μπορεί να διασταυρωθεί προς ώρας.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software