x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Γιατί η Τουρκία «καίγεται» για τα F-16: Τα αναβαθμισμένα Viper στήνουν ιπτάμενη «ασπίδα»

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Όσο προχωρά η εκπαίδευση των ιπτάμενων της 343 Πολεμικής Μοίρας «Αστέρι» πάνω στα τέσσερα πρώτα Viper τόσο αποκαλύπτονται τα μυστικά τους στα Ελληνικά «γεράκια». Με τις εντυπώσεις να εστιάζονται στις δυνατότητες που δίνουν για απόλυτο δικτυοκεντρικό έλεγχο έναντι των αντιπάλων με ότι αυτό συνεπάγεται σε μια ενδεχόμενη αναμέτρηση πάνω από το Αιγαίο.

Οι Έλληνες αεροπόροι που έχουν ήδη πετάξει τις «Οχιές» χωρίς ίχνος υπερβολής χαρακτηρίζουν το αναβαθμισμένο μαχητικό ως ένα ιπτάμενο «κέντρο επιχειρήσεων» το οποίο πέρα από τα χαρακτηριστικά που έχει ως ανεξάρτητη πολεμική μηχανή αποτελεί ένα εναέριο «στρατηγείο» το οποίο συλλέγει επεξεργάζεται και διοχετεύει πληροφορίες όχι μόνο στον ιπτάμενο που το πετά αλλά στο σύνολο των μαχητικών τα οποία ήδη βρίσκονται στον αέρα. Με άλλα λόγια κάθε Viper βοηθά στην αναγνώριση και προτεραιοποίηση των απειλών από αέρα, θάλασσα και έδαφος και «μοιράζει» ρόλους σε όλα τα ιπτάμενα μέσα ανάλογα με τη θέση τους και τον οπλισμό τους. «Ούτε ένα βλήμα δεν θα πάει χαμένο» είναι το πρώτο από μια σειρά συμπερασμάτων που έχουν ήδη εξάγει οι Έλληνες ιπτάμενοι οι οποίοι εκπαιδεύονται τους τελευταίους μήνες με τις τέσσερις αναβαθμισμένες «οχιές». Καθώς σε περιβάλλον πολλαπλών απειλών όπως αναμένεται να είναι το Αιγαίο σε κατάσταση σύγκρουσης με τους γείτονες, το πρώτο ζητούμενο θα είναι η πλήρης αξιοποίηση μαχητικών και όπλων έναντι του αντιπάλου.

Ακόμα και με μικρότερο αριθμό αεροσκαφών η οργάνωση της εναέριας μάχης την οποία διασφαλίζουν τα «κέντρα επιχειρήσεων» Viper το πλεονέκτημα θα αποτελεί το κομβικό σημείο που θα κρίνει ποιος θα επικρατήσει. Στην πράξη κάθε ιπτάμενος θα έχει μια απόλυτα ξεκάθαρη εικόνα της αποστολής και κυρίως του τρόπου που θα επιχειρήσει ώστε να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τα όπλα που μεταφέρει αξιοποιώντας τα με απόλυτη επιτυχία.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software