x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Ξεκινά υποχρεωτική στρατιωτική εκπαίδευση σε Λύκεια και Πανεπιστήμια στη Ρωσία

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Οι πρωτοβουλίες της ρωσικής κυβέρνησης για την ανάπτυξη ενός βασικού προγράμματος στρατιωτικής εκπαίδευσης σε σχολεία και πανεπιστήμια μαρτυρούν την περαιτέρω στρατιωτικοποίηση όλων των τομέων της ζωής στη Ρωσία εν καιρώ πολέμου.

Αυτή η πληροφορία σύμφωνα με μια ενημέρωση των βρετανικών υπηρεσιών πληροφοριών, που δημοσιεύτηκε στο Twitter από το υπουργείο Άμυνας της χώρας, μεταδίδει η Ukrinform.

«Τις τελευταίες εβδομάδες, το ρωσικό Υπουργείο Παιδείας παρείχε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την ανάπτυξη του προαναγγελθέντος σχεδίου για τη συμπερίληψη της βασικής στρατιωτικής εκπαίδευσης στο πρόγραμμα σπουδών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Ρωσίας», αναφέρει το δημοσίευμα.

Το πλαίσιο του μαθήματος «Βασικά στοιχεία της ασφάλειας ζωής» θα περιλαμβάνει εκπαίδευση με τυφέκια και χειροβομβίδες της σειράς AK, στρατιωτική άσκηση και χαιρετισμούς και χρήση εξοπλισμού ατομικής προστασίας.

«Τα μαθήματα θα γίνουν υποχρεωτικά από την 1η Σεπτεμβρίου 2023.

»Επιπλέον, τον Δεκέμβριο του 2022, το Υπουργείο Επιστημών και Ανώτατης Εκπαίδευσης ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα “βασικής στρατιωτικής εκπαίδευσης” για φοιτητές», αναφέρεται.

Οι πρωτοβουλίες υπογραμμίζουν την «ολοένα και πιο στρατιωτικοποιημένη ατμόσφαιρα» στη Ρωσία εν καιρώ πολέμου, καθώς και ότι αποτελούν μια (πιθανώς εσκεμμένη) υπενθύμιση της Σοβιετικής Ένωσης: παρόμοια εκπαίδευση ήταν υποχρεωτική στα σχολεία μέχρι το 1993.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software