Πολάκης για τα θύματα της γρίπης: Δεν είναι καμία καταστροφή, μην τρελαθούμε

0
0
0
s2smodern

Στην τηλεόραση του Kontra μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, αναφορικά με τα θύματα που έχασαν τη ζωή τους από τη γρίπη στην Ελλάδα και σημείωσε σημειώνοντας ωστόσο ότι: «δεν είναι καμία καταστροφή, μην τρελαθούμε κιόλας».

Ο κ. Πολάκης, μιλώντας το βράδυ της Κυριακής στο δελτίο ειδήσεων του καναλιού, πρώτη ερώτηση που δέχθηκε ήταν για το κύμα γρίπης που σαρώνει τη χώρα με 39 νεκρούς και περίπου 173 άτομα να έχουν νοσήσει σοβαρά. Ο Παύλος Πολάκης εκτίμησε ότι «δεν υπάρχει καμία καταστροφή» παρά το γεγονός ότι 39 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. «Ζούμε μια έξαρση της επιδημικής γρίπης. Η πλειοψηφία των στελεχών είναι Η1Ν1. Δεν είναι η ήπια περσινή χρονιά, είναι λίγο πιο ισχυρό το στέλεχος αλλά δεν είναι και καμία καταστροφή, για να μην τρελαθούμε τώρα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πολάκης. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας προκειμένου να υποστηρίξει τον ισχυρισμό του ανέφερε πως το: «2010-2011, σύνολο κρουσμάτων 309 νεκροί 101, η πλειοψηφία ανεμβολίαστοι. Γρίπη 2015-2106, σύνολο κρουσμάτων 372, 123 οι νεκροί. Γρίπη 2017-2018, 50 τα κρούσματα, 14 οι νεκροί».

Τέλος, για ακόμα μια φορά, ο κ. Πολάκης δεν παρέλειψε να επιτεθεί και στα ΜΜΕ κατηγορώντας τα πως: «οτιδήποτε γίνεται χρησιμοποιείται για να παράξουν φόβο και καταστροφή στα πλαίσια μιας συγκροτημένης αντιπολιτευτικής διάθεσης».

Δηλώσεις, Πρόκληση, Θύματα, Πολάκης, Γρίπη