ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΙΑΡΑΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΡΩΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΤΣΙΦΑ Ο Π.Ε.Σ

0
0
0
s2smodern

Μέλη του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου με επικεφαλής τον Πρόεδρο Χάμο Αστέριο επισκέφθηκαν το πρωί της Κυριακής 17 Φεβρουαρίου, ανήμερα της επετείου της αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου, το ιστορικό χωριό μας Βουλιαράτες προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής στον τάφο του Έλληνα Ήρωα της Βορείου Ηπείρου Κωνσταντίνου Κατσίφα, αλλά και να συμπαρασταθούν στους άξιους και υπερήφανους γονείς του, Ιωάννη και Βασιλεία.

Τα Μέλη του Συνδέσμου επισκέφθηκαν επίσης και το μέρος όπου οι Αλβανοί κατσαπλιάδες δολοφόνησαν τον Κωνσταντίνο, το οποίο βρίσκεται σε υψόμετρο 700μ και 3 χιλιόμετρα έξω από το χωριό και μάλιστα πεζοί, αλλά και το μνημείο των Ελλήνων πεσόντων Στρατιωτών που έπεσαν κατά τον Ελληνοιταλικό πόλεμο του 1940. Τα Μέλη του Συνδέσμου έζησαν συγκλονιστικές στιγμές, ιδίως στο σπίτι του Κωνσταντίνου όπου τους υποδέχτηκε η μάνα του με ένα μοιρολόι, φωνάζοντας Σήκω Κωνσταντίνε να δεις τα αδέρφια σου που ήρθαν να σε δούνε.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΣΙΦΑΣ ΑΘΑΝΑΤΟΣ... ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΡΕΜΕΙ Η ΓΗ... ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ...

Βόρειος Ήπειρος, Χάμος, ΠΕΣ, Κατσιφάς, Βουλιαράτες