x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Περίεργοι ισχυρισμοί Σκέρτσου – Χαρίζουν τις γερμανικές αποζημιώσεις: «Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και όχι προς τα πίσω»

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Τι απαντά ο Σκέρτσος

Ασύλληπτες διατυπώσεις που αναμένεται να προκαλέσουν «σεισμό» επέλεξε να επιστρατεύσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος, καθώς σε μία «μη αναμενόμενη» ερώτηση, όπως τη χαρακτήρισε ο δημοσιογράφος, επέλεξε να δώσει μία άνευ προηγουμένου απάντηση, που αναμφίβολα εκθέτει, όχι μόνο τον ίδιο, αλλά και την κυβέρνηση Μητσοτάκη συνολικά… Ερωτηθείς, σε παρέμβασή του στο κανάλι TRT και στον Σωτήρη Πολύζο την Τετάρτη, ερωτηθείς για το ιδιαιτέρως ευαίσθητο για όλους τους Έλληνες θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, για τις φρικαλεότητας των ναζί, ο Άκης Σκέρτσος – κυβερνητικός εκπρόσωπος- επέλεξε να πει το αμίμητο: «Πρέπει να κοιτάμε μπροστά και όχι πίσω».

Συγκεκριμένα, στην τελευταία ερώτηση της συνέντευξης, ο Σωτήρης Πολύζος αναφέρεται στο στο βιβλίο «Γιαβόλ» του Γ. Χαρβαλιά για τις γερμανικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο, που υπολογίζεται σε 50 δισ. ευρώ.

Ρώτησε λοιπόν ο δημοσιογράφος: «Γιατί καμία κυβέρνηση δεν ήρθε σε συνεννόηση με τα κόμματα της αντιπολίτευσης – να έχουμε μια ομόφωνη απόφαση στη Βουλή – και να πούμε ότι πάμε να το διεκδικήσουμε». Τότε ο Άκης Σκέρτσος υποστήριξε πως «Νομίζω ότι πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και όχι προς τα πίσω. Μιλάτε για μια υπόθεση που αφορά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Δεν την απαξιώνω» και συνέχισε λέγοντας πως πρέπει «να αφιερώσουμε όλες μας τις δυνάμεις» σε όπως «η κλιματική κρίση, είναι η ψηφιακή επέλαση, είναι προβλήματα που έχουν να κάνουν με την προσέλκυση καλών επενδύσεων στην Ευρώπη – να μην χάσουμε την παραγωγική μας βάση. Νομίζω ότι αν αναλωνόμαστε σε ζητήματα τα οποία αφορούν το παρελθόν, χάνουμε τη μάχη για το μέλλον».

Συγκεκριμένα, ολόκληρη η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου για τις γερμανικές αποζημιώσεις ήταν η εξής:

«Νομίζω ότι πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και όχι προς τα πίσω. Μιλάτε για μια υπόθεση που αφορά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Δεν την απαξιώνω, ούτε την υποβαθμίζω αλλά αυτή τη στιγμή η Ελλάδα και η Ευρώπη πολύ σημαντικές, μείζονες προκλήσεις, που έρχονται από το μέλλον. Είναι η κλιματική κρίση, είναι η ψηφιακή επέλαση, είναι προβλήματα που έχουν να κάνουν με την προσέλκυση καλών επενδύσεων στην Ευρώπη – να μην χάσουμε την παραγωγική μας βάση. Νομίζω ότι αν αναλωνόμαστε σε ζητήματα τα οποία αφορούν το παρελθόν, χάνουμε τη μάχη για το μέλλον. Και πρέπει να αφιερώσουμε όλες μας τις δυνάμεις σε αυτή την προσπάθεια. Εμείς είμαστε μια κυβέρνηση που κοιτάμε προς τα μπρος και, προφανώς, χτίζουμε με πατριωτική ευθύνη – με υπεύθυνο πατριωτισμό – μια πιο ισχυρή Ελλάδα».

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software