Διορισμοί, μετατάξεις και προσλήψεις... συγγενών και συνεργατών του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή

0
0
0
s2smodern

Μετά το μπαράζ των τροπολογιών που κατατέθηκαν στη Βουλή από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αποκαλύπτεται πως έγιναν στη Βουλή 32 μετατάξεις, από υπουργεία και ΟΤΑ. Ανάμεσα στους προσληφθέντες υπάρχει απόφοιτος Λυκείου με «καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας», άνευ λοιπών στοιχείων, αλλά και υπάλληλος που μετατάσσεται στη Βουλή από το… Αστεροσκοπείο Αθηνών. Στην κοινοβουλευτική διαφάνεια αναρτήθηκαν 32 μετατάξεις υπαλλήλων από διάφορες υπηρεσίες υπουργείων και ΟΤΑ στο προνομιακό μισθολογικά περιβάλλον της Βουλής. Με τους ίδιους «ρυθμούς» συνεχίζονται οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και συμβασιούχων σε θέσεις δημοσιογράφων, δικηγόρων και διοικητικών υπαλλήλων, ενώ υπενθυμίζεται ότι μόλις πριν από λίγες ημέρες η Βουλή προσέλαβε ως συμβασιούχους μετακλητούς υπουργείων. Το μπαράζ τροπολογιών προκάλεσε εκρήξεις στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος μετά το «stop» του Σωκράτη Φάμελλου την Τετάρτη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του dikaiologitikanews.gr, στη Βουλή διορίστηκαν παιδιά προσώπων που έχουν περάσει από θέσεις ευθύνης, μετατάξεις συγγενών υπουργών και ο διορισμός δημοσιογράφων στο κανάλι της Βουλής. Τουλάχιστον δυο στελέχη που έχουν θητεύσει σε σημαντικές θέσεις κάτω από τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, φρόντισαν να διορίσουν τις κόρες τους μόλις λίγα 24ωρα πριν κλείσει το Κοινοβούλιο για τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Επίσης, η κόρη της διευθύντριας του γενικού γραμματέα της Βουλής, Βασιλικής Τσακανίκα, Αλεξάνδρα Αλεξανδροπούλου, διορίστηκε στις 31 Μαΐου στο Ίδρυμα της Βουλής, για έναν χρόνο. Η κυρία Τσακανίκα, είναι συνταξιούχος στενογράφος της Βουλής και τον Νοέμβριο του 2015 διορίστηκε ως μετακλητή υπάλληλος. Είχε υπηρετήσει στο γραφείο της Ρένας Δούρου επί προεδρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου, έχοντας κάνει αναστολή της σύνταξης.

Ήταν και συντονίστρια στον φάκελο της Κύπρου, υπηρεσία για την οποία είχε αποζημιωθεί με το ποσό των 5.000 ευρώ. Επίσης, ήταν μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του Ιδρύματος της Βουλής από την οποία παραιτήθηκε στις 30 Μαΐου, μία μέρα πριν τον διορισμό της κόρης της. Και αυτό γιατί αρμόδια για τον διορισμό είναι η εκτελεστική επιτροπή του Ιδρύματος της Βουλής και άρα δεν θα μπορούσε να είναι μέλος της επιτροπής που διόρισε την κόρης της. Ακόμα, η κυρία Τσακανίκα φέρεται να είχε και παράλληλα καθήκοντα στη βιβλιοθήκη, για τα οποία φέρεται να πληρωνόταν.Την κόρη της διόρισε και η προϊσταμένη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Ειρήνη Πανταλού, επίσης στο Ίδρυμα της Βουλής και πάλι στις 31 Μαΐου. Η Μαρίνα Λελούδα Σκουρογιάννη, όπως φαίνεται στο έγγραφο που δημοσιεύουν τα dikaiologitikanews.gr, διορίστηκε στο τμήμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Στις αποφάσεις των ημερών υπάρχει και η μετάταξη της κόρης της Τασίας Χριστοδουλοπούλου από άλλο οργανισμό στη Βουλή. Επίσης, γνωστός δημοσιογράφος διορίστηκε στο κανάλι της Βουλής ενώ άλλος δημοσιογράφος που υπηρετούσε στο γραφείο των ΑΝΕΛ διορίζεται κι αυτός στο κανάλι της Βουλής. Στη Βουλή μετατάσσονται από άλλες υπηρεσίες και η Σοφία Βογιατζή, πρώην σύζυγος του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, η Άλκηστη Ματθίλδη-Μιχαηλίδου, διευθύντρια του γραφείου του πρώην υφυπουργού Παιδείας, Κώστα Ζουράρι, η Αικατερίνη Μπούμπα, ειδική σύμβουλος του Γιώργου Σταθάκη και η Σταματία Γαρεδάκη, προϊσταμένη της Επιτροπής της Βουλής για τον έλεγχο του Πόθεν Έσχες.

Αστυνομικοί καταγγέλλουν ρουσφετολογικές μεταθέσεις ενόψει εκλογών

Αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι καταγγελίες συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ. για μεταθέσεις στο παρά πέντε των εκλογών. Ο επικεφαλής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Γιάννης Κατσιαμάγκας δήλωσε στον ΣΚΑI πως το αρχηγείο έχει συγκαλέσει συνεδρίαση των δύο συμβουλίων μεταθέσεων το προσεχές Σάββατο, λίγο πριν την διάλυση της Βουλής λόγω εκλογών, μολονότι βάσει νόμου οι σχετικές αποφάσεις έπρεπε να είχαν ληφθεί το τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου. Τόνισε πως οι ημερομηνίες των συμβουλίων μπορούν να μετατεθούν μόνον με Προεδρικό Διάταγμα. Αντίθετα, επισήμανε ο κ. Κατσιαμάγκας, το 2015, την εποχή του δημοψηφίσματος, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε φροντίσει για την έκδοση Διατάγματος ώστε να αναβληθούν τα συμβούλια. Απέδωσε την αλλαγή στάσης στο γεγονός ότι τότε η Κουμουνδούρου ήταν βέβαια για νίκη στις επερχόμενες εκλογές ενώ σήμερα η εικόνα έχει αλλάξει. «Γίνεται ανήθικα για το βόλεμα, προφανώς, των ημετέρων», ανέφερε ο κ. Κατσιαμάγκας, κάνοντας λόγο για ανήθικες ενέργειες που θυμίζουν τους διορισμούς των τελευταίων ημερών στην Βουλή. «Μία από τα ίδια», σχολίασε αιχμηρά. Ο κ. Κατσιαμάγκας επισήμανε πως η Ομοσπονδία δεν θα νομιμοποιήσει τις συνεδριάσεις και θα απόσχει, ενώ εάν χρειαστεί θα εφεσιβάλει τις όποιες αποφάσεις σε διοικητικά δικαστήρια.

Σύριζα, Βουλή, Συγγενείς, Διορισμοί, Ρουσφέτια