x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Ο Ζελένσκι επιμένει ότι η Ρωσία θα χάσει αλλά τα αποτελέσματα της αντεπίθεσης δεν τον δικαιώνουν

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Διαβάζοντας τις ουκρανικές ανακοινώσεις για τα αποτελέσματα της αντεπίθεσης είναι λίγο δύσκολο να παρακολουθήσεις στη συνέχεια τα όσα υποστηρίζει ο Ζελένσκι…Οι Ουκρανοί ανακοίνωσαν ότι ανακατέλαβαν ένα χωριό ,παραδεχόμενοι ότι υπέστησαν τεράστιες απώλειες.

 

Παρόλα αυτά ο κ.Ζελένσκι επιμένει ότι όλα πάνε καλά…

Η Ρωσία όχι μόνο θα αποτύχει να κυριεύσει περαιτέρω εδάφη στην Ουκρανία, αλλά θα χάσει αυτά που κατέχει σήμερα και πρέπει να ετοιμάσει τους πολίτες της, δήλωσε χθες Κυριακή στο βραδινό διάγγελμά του ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Πρόσθεσε πως «δεν υπάρχει εναλλακτική και δεν θα υπάρξει καμιά» πέραν του να εκδιωχθούν τα ρωσικά στρατεύματα από την Ουκρανία.

Βήμα-βήμα, οι ουκρανικές δυνάμεις προχωρούν στην απελευθέρωση της χώρας, διαβεβαίωσε. Το Κίεβο αναμένει νέες δεσμεύσεις για τη χορήγηση στρατιωτικής βοήθειας από συμμάχους του εντός της εβδομάδας, συνέχισε.

 

Ειρωνεύτηκε τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος δήλωσε στην Αγία Πετρούπολη την Παρασκευή πως οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταστρέψει πέντε συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot, αμερικανικής κατασκευής.

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, υπάρχουν μόνο δύο τέτοια συστήματα ανεπτυγμένα στην Ουκρανία.

 

Ο κ. Ζελένσκι διαβεβαίωσε πως «ούτε ένα σύστημα Patriot δεν έχει καταστραφεί» και υποστήριξε πως τουλάχιστον τριάντα έξι ρωσικοί πύραυλοι καταρρίφθηκαν τις προηγούμενες επτά ημέρες.

Χθες φιλορώσος αξιωματούχος παραδέχθηκε πως οι ουκρανικές δυνάμεις ανακατέλαβαν χωριό στην περιφέρεια Ζαπορίζια, αν και υπέστησαν μεγάλες απώλειες. Πρόκειται για σπάνια αναγνώριση από πλευράς αξιωματούχων προσκείμενων στη Μόσχα πως η ουκρανική πλευρά προέλασε στην αντεπίθεσή της.

Σύμφωνα με τον Βλαντίμιρ Ρόγκοφ, «οι ουκρανικές δυνάμεις κατάφεραν να πάρουν» το χωριό Πιατιχάτκι, παρότι υπέστησαν κατ’ αυτόν «κολοσσιαίες απώλειες»: έχασαν εκατοντάδες άνδρες.

Δεν υπήρξε επιβεβαίωση από ουκρανικής πλευράς.

Σύμφωνα με τον κ. Ρόγκοφ, η περιοχή βομβαρδίζεται από το ρωσικό πυροβολικό και σκοπός είναι να περικυκλωθούν οι ουκρανικές δυνάμεις, εν μέσω συνεχιζόμενων σφοδρών μαχών.

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ανέφεραν πως δίνονται μάχες σε διάφορες κατευθύνσεις στα μέτωπα. Σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφορούν εικόνες από πλήγμα της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας σε αποθήκη πυρομαχικών στο ελεγχόμενο από τους Ρώσους τμήμα της περιφέρειας της Χερσώνας (νότια).

 

 
 
 
TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software