Η Ρωσία καταγγέλλει την Ουκρανία για τρομοκρατικές ενέργειες

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η Ρωσία κατήγγειλε σήμερα «μια τρομοκρατική ενέργεια» της Ουκρανίας, έπειτα από την επίθεση με drones που εξαπολύθηκε εναντίον στόχων κοντά στη Μόσχα και την περιφέρειά της εξαιτίας της οποίας ανεστάλη προσωρινά η λειτουργία του διεθνούς αεροδρομίου Βνούκοβο.

 

«Η απόπειρα του καθεστώτος του Κιέβου να επιτεθεί σε περιοχή όπου βρίσκονται πολιτικές υποδομές, περιλαμβανομένου του αεροδρομίου το οποίο παρεμπιπτόντως δέχεται και διεθνείς πτήσεις, αποτελεί μια ακόμη τρομοκρατική ενέργεια», τόνισε η Μαρία Ζαχάροβα εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών σε ανάρτησή της στο Telegram.

Με δεδομένο ότι ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ «Ζελένσκι διαπράττει αυτές τις τρομοκρατικές ενέργειες με όπλα που του έχει παραδώσει η Δύση ή τα οποία έχει αγοράσει με δυτική χρηματοδότηση, πρόκειται για διεθνή τρομοκρατία», τόνισε η Ζαχάροβα.

 
 

«Η διεθνής κοινότητα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι οι ΗΠΑ, η Βρετανία , η Γαλλία – μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ—χρηματοδοτούν ένα τρομοκρατικό καθεστώς», πρόσθεσε.

Πέντε ουκρανικά drones εξουδετερώθηκαν σήμερα το πρωί κοντά στη Μόσχα και την περιφέρειά της, ανακοίνωσε από την πλευρά του το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, υπογραμμίζοντας ότι από την επίθεση δεν υπήρξαν θύματα ή ζημιές.

 

«Σήμερα το πρωί απωθήσαμε μια απόπειρα του καθεστώτος του Κιέβου να διαπράξει τρομοκρατική ενέργεια με πέντε drones» εναντίον στόχων στην περιοχή της Μόσχας και στα περίχωρα της ρωσικής πρωτεύουσας, ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Τέσσερα drones καταστράφηκαν από την αντιαεροπορική άμυνα κοντά στη Μόσχα και το πέμπτο εξουδετερώθηκε «με μέσα ηλεκτρονικού πολέμου» και κατέπεσε στην περιφέρεια της ρωσικής πρωτεύουσας.

 

Νωρίτερα ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν είχε αναφέρει στον λογαριασμό του στο Telegram: «Αυτή τη στιγμή, οι επιθέσεις έχουν αποκρουσθεί από τις δυνάμεις αντιαεροπορικής άμυνας».

«Όλα τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εντοπίσθηκαν καταρρίφθηκαν», είχε προσθέσει.

Ένα drone καταρρίφθηκε κοντά στην πόλη Κουμπίνκα, η οποία απέχει περίπου 40 χιλιόμετρα από το διεθνές αεροδρόμιο Βνούκοβο της Μόσχας, μετέδωσε το πρακτορείο RIA.

Δύο άλλα καταρρίφθηκαν κοντά στο χωριό Βαλούεβο, το οποίο βρίσκεται 30 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Κρεμλίνου, σύμφωνα με την ίδια πηγή, και ένα άλλο στην περιφέρεια Καλούγκα που συνορεύει με αυτή της Μόσχας.

Από την πλευρά της η ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αερομεταφορών Rosaviatsiya είχε ανακοινώσει μέσω Telegram πως επιβάλλονται σήμερα το πρωί περιορισμοί στις προσγειώσεις και τις απογειώσεις από το αεροδρόμιο Βνούκοβο της Μόσχας «για τεχνικούς λόγους εκτός του ελέγχου του αεροδρομίου».

Οι περιορισμοί ίσχυσαν μέχρι τις 8 π.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), ενώ αριθμός πτήσεων προσγειώθηκε σε άλλα αεροδρόμια, ανακοίνωσε η ίδια πηγή, προσθέτοντας πως άλλα αεροδρόμια της Μόσχας λειτουργούν κανονικά.

 
TAGS: