x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

ΗΠΑ:«Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την έγκριση της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ από την Τουρκία»!

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν λάβει κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα από την Τουρκία για την επικύρωση της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ σημειώνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για το εάν η αμερικανική πλευρά εκτιμά ότι η συγκεκριμένη διαδικασία θα μπορούσε να ολοκληρωθεί πριν από τον Οκτώβριο, ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Μάθιου Μίλερ εξήγησε ότι δεν διαθέτει κάποιο χρονοδιάγραμμα και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το θέμα θα κλείσει το συντομότερο δυνατό.

 

«Δεν θα μιλήσω για χρονοδιαγράμματα. Θα πω ότι είμαστε αισιόδοξοι ότι η ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ θα εγκριθεί. Εκτιμούμε το έργο του προέδρου [σ.σ. της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ] Ερντογάν σε αυτό το θέμα, αλλά δεν έχω κάποιο χρονοδιάγραμμα, απλά θα πω ότι ελπίζουμε να εγκριθεί το συντομότερο δυνατό», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στο περιθώριο της συνόδου του NATO στο Βίλνιους ο πρόεδρος Ερντογάν είχε υποστηρίξει ότι η επικύρωση του πρωτοκόλλου ένταξης της Σουηδίας δεν θα καταστεί εφικτή πριν από τον Οκτώβριο λόγω της δίμηνης διακοπής των εργασιών της τουρκικής Βουλής. Από την πλευρά τους, όλοι οι Αμερικανοί νομοθέτες που έχουν λόγο στην έγκριση της σύμβασης για τα F-16 έχουν καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται να κινήσουν καμία διαδικασία πριν από την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

 
 
 
TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software