x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Ύπουλος αναθεωρητισμός στο μήνυμα Eρντογάν για τη Συνθήκη της Λωζάνης

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Μήνυμα για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάνης, με υπόγειες πλην σαφείς και επικίνδυνες αναθεωρητικές αιχμές, απηύθυνε ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στο μήνυμά του κάνει λόγο για τον «αιώνα της Τουρκίας», ο οποίος θα ενισχύσει την Τουρκία και θα αυξήσει τα κεκτημένα της από τη Συνθήκη της Λωζάνης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ταγίπ Ερντογάν έχει ως εξής:

«Σήμερα συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάνης, η οποία αποτελεί ένα από τα σημεία καμπής στην ιστορία μας.

Η βούληση του ιερού μας έθνους για πλήρη ανεξαρτησία βρήκε έκφραση με ισχυρή φωνή κατά τη διαδικασία διαπραγμάτευσης και υπογραφής της Συνθήκης Ειρήνης της Λωζάνης.

Παρά την ανέχεια και τις έλλειψη δυνατοτήτων, αυτή η βούληση, που οδήγησε τον Πόλεμο της Ανεξαρτησίας μας στη νίκη, εξακολουθεί να μας καθοδηγεί, να φωτίζει το δρόμο μας και να μας εξοπλίζει με αποφασιστικότητα να αγωνιστούμε ενώπιον των δυσκολιών.

Η αλληλεγγύη που επέδειξε το κράτος και το έθνος μας μετά τους σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου, την «καταστροφή του αιώνα», είναι το τελευταίο και απτό παράδειγμα.

Η πιο σημαντική πηγή δύναμης και έμπνευσής στο όραμά μας για τον «αιώνα της Τουρκίας», που ξεκινήσαμε να οικοδομούμε τη νύχτα της 28ης Μαΐου, είναι η αγάπη του έθνους μας να ζει στην πατρίδα του με αξιοπρέπεια, ελευθερία και υπερηφάνεια.

Ως μέλη ενός έθνους που απέκρουσε πολλές επιθέσεις, ξεπέρασε πολλά εμπόδια και ξεπέρασε πολλές προδοσίες στο ένδοξο παρελθόν χιλιάδων ετών του, ελπίζω να κάνουμε μαζί πραγματικότητα τον «αιώνα της Τουρκίας».

Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για την εδραίωση της ειρήνης, της σταθερότητας και της ασφάλειας στην περιοχή μας, με στόχο μια ισχυρή Τουρκία στο πεδίο και στο τραπέζι.

Υπερασπιζόμενοι αποφασιστικά τα δικαιώματα που κερδίσαμε μέσω της Συνθήκης της Λωζάνης, θα ενισχύσουμε τα κέρδη της χώρας μας με νέες κινήσεις.

Στην 100ή επέτειο της Συνθήκης Ειρήνης της Λωζάνης, τιμώ τη μνήμη του ιδρυτή της Δημοκρατίας μας, Μουσταφά Κεμάλ, των συμπολεμιστών του και όλων των μαρτύρων μας που θυσίασαν τη ζωή τους για την ανεξαρτησία και το μέλλον μας.

Τιμώ με σεβασμό τους ήρωες που τιμήθηκαν ως ήρωες βετεράνοι και εύχομαι ο Κύριός μου να κάνει την Τουρκία υπερήφανη για πάντα».

TAGS:

Ελεύθερη Ώρα

M.V. PRESS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ Με μοναδικό εταίρο τον Γιώργο Μιχαλόπουλο ΑΦΜ 801098428 – ΔΟΥ: Ηλιούπολης
ΕΚΔΟΤΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: Γιώργος Μιχαλόπουλος ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: Δημήτριος Παπαγεωργίου ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: Θεοχάρης Μπερτίδης ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: Ζαχαρίας Γεωργούσης
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Λεωφόρος Βουλιαγμένης 299, ΤΚ 17236, Άγιος Δημήτριος, ΤΗΛ: 210 3625095

Δήλωση συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63) {βλ. σχετικά αρ. 10 παρ. 2 περ. ε' Ν. 5005/2022 Τεύχος Α' 236/21.12.2022}



e-genius.gr ...intelligent web software