x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΩ: Χιλιάδες πιστών βροντοφώναξαν στην πλατεία Συντάγματος: «Αρνούμαστε το φακέλωμα»

| Πατριωτικός Χώρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ρεπορτάζ, φωτό: Ζαχαρίας Π. Γεωργούσης

Με δυναμικό παλμό και συνθήματα χιλιάδες κόσμου διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στην παραλαβή των νέων ταυτοτήτων που έχει προγραμματίσει η κυβέρνηση να προωθήσει σταδιακά εκτός απροόπτου μετά τις 20 Σεπτεμβρίου. Κρατώντας ελληνικές και βυζαντινές σημαίες μεγάλοι, μικροί, ολόκληρες οικογένειες, άνθρωποι συντηρητικοί της Εκκλησίας, αλλά και ροκάδες συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της περασμένης Κυριακής στην πλατεία Συντάγματος και έστειλαν μήνυμα διαμαρτυρίας στον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη, αλλά και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την απόφαση αλλαγής ταυτοτήτων καθ’ υπόδειξη των ελίτ της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Δεν θα γίνουμε δούλοι του Διευθυντηρίου των Βρυξελλών» είπαν αρκετοί από τούς ομιλητές, οι οποίοι αναρωτήθηκαν για την έλλειψη ενημέρωσης σχετικά με το περιεχόμενο των νέων ταυτοτήτων.

Κάποιοι άλλοι μίλησαν για φακέλωμα του ελληνικού λαού μέσα από την συμπερίληψη των βιομετρικών στοιχείων του κατόχου της ταυτότητας, ενώ έκαναν λόγο και για γεω-εντοπισμό. «Ποιος μας υπόσχεται ότι δεν θα μπορούν οι Αρχές, αλλά και ορισμένα…πονηρά συστήματα να μας εντοπίζουν ανά πάσα στιγμή; Χάνεται ή όχι η ιδιωτικότητα του καθενός από εμάς;» αναρωτήθηκαν χαρακτηριστικά και τόνιζαν διαρκώς πως διαφωνούν με τις μεθοδεύσεις της Ν.Δ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Δεν έλειψαν και ομάδες που αναφέρθηκαν σε κάποιου είδους χάραγμα, με την αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας.  

Μια μεγάλη ομάδα συγκεντρωμένων, που έφτασε από την Κρήτη ξημερώματα Κυριακής, θυμήθηκε τους αγώνες του Μακαριστού Χριστοδούλου για το ζήτημα της αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες, φωνάζοντας δυνατά κάτω από την εξέδρα των ομιλητών: «Είμαστε αποφασισμένοι να μην πάρουμε τις ύποπτες ταυτότητες». Άλλοι, πάλι, με καταγωγή από τη Θεσσαλία φώναζαν για επίορκους και μειοδότες πολιτικούς. Μετά τις ομιλίες οι συγκεντρωμένοι, με τη συνοδεία ανδρών των ΜΑΤ, κατευθύνθηκαν στον ΑΓΝΩΣΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ, όπου έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο.

 Το συλλαλητήριο διαμαρτυρίας δεν ποδηγετήθηκε από κανένα κόμμα, ωστόσο, υπήρξαν συγκεκριμένοι φορείς που αποχώρησαν λίγο πριν την έναρξή του, διότι-όπως είπαν- κυριάρχησαν φωνές που επικεντρώθηκαν περισσότερο στο θρησκευτικό συναίσθημα, δίνοντας άθελα τους  «πάτημα» στην κυβέρνηση.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software