x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Αύριο το «τετ-α-τετ» του Μητσοτάκη με τον Ερντογάν στη Ν. Υόρκη – Έρχεται η προδοσία!

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Για αύριο Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί το «τετ-α-τετ» του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Νέα Υόρκη.

Το ραντεβού των δύο είναι προγραμματισμένο για αύριο στις 6, ενώ την Κυριακή στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός έδωσε το στίγμα των προθέσεών του λέγοντας ότι «H Xάγη είναι πολύ μακριά» και επανέλαβε ότι ζητήματα εθνικής κυριαρχίας και το ζήτημα της εδαφικής ακεραιότητας δεν θα μπουν ποτέ στο τραπέζι

 «Είναι εκτός της συζήτησης την οποία κάνουμε με την Τουρκία. Ζητήματα τα οποία έχουν να κάνουν, ας πούμε, με τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και με τα αυτονόητα δικαιώματα τα οποία απορρέουν από την ελληνική κυριαρχία σε αυτά τα νησιά. Είναι ζητήματα τα οποία δεν είμαι διατεθειμένος, υπό οποιονδήποτε όρο, να συζητήσω με την Τουρκία» είπε ο πρωθυπουργός ενώ πρόσθεσε πως θεωρεί εξαιρετικά θετικό το γεγονός ότι έχουν αποκατασταθεί οι δίαυλοι επικοινωνίας με την Τουρκία σε όλα τα επίπεδα.
 
Της συνάντησης Μητσοτάκη-Ερντογάν θα προηγηθεί συνάντηση των δύο ΥΠΕΞ Γιώργου Γεραπετρίτη και Χακάν Φιντάν στη μόνιμη αντιπροσωπεία του ΟΗΕ.

Στην ατζέντα θα βρεθούν τα θέματα και οι συμφωνίες στην επικείμενη συνάντηση Κορυφής στο Ανώτατο Συμβούλιο των δύο χωρών που θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο στη Θεσσαλονίκη.

Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και στο Πανεπιστήμιο Γέιλ.

Την Παρασκευή θα έχει συναντήσεις μεταξύ άλλων με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Χριστοδουλίδη και τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας Γιουν Σουκ Γεολ.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software