x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Τι σημαίνει η νίκη Σ.Κασσελάκη για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ: Τελειώνει το «πάρτι» και για τους δύο – Θα έχουν αντίπαλο

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

H νίκη του Στέφανου Κασσελάκη (μάλιστα εμφατική με ποσοστό άνω του 56%) είναι γεγονός και είναι πλέον ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, και είτε αρέσει στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ, και άσχετα αν το παραδέχονται ή όχι θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα μαζί του.

Ο λόγοι είναι απλοί:

Πρώτον η μεγάλη συμμετοχή των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε ότι έχουν και πάλι ενδιαφέρον για τις εξελίξεις του κόμματος και του προσδίδουν μία δυναμική για το άμεσο μέλλον και τις επόμενες εκλογές όποτε και αν αυτές γίνουν.

Δεύτερον, και το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία «ψαρεύουν» ψήφους από την ίδια δεξαμενή που είναι η κεντροαριστερά.

Για την ακρίβεια η Νέα Δημοκρατία είναι κυβέρνηση λόγω αυτού του γεγονότος. Καθώς, οι κλασικοί δεξιοί ψηφοφόροι έχουν αποχωρήσει προ πολλού.

Τώρα όμως έχουν να αντιμετωπίσουν έναν άνθρωπο ο οποίος έχει άνετη πρόσβαση στον χώρο αυτό που αποτελείται από ένα μείγμα ανθρώπων «χαλαρής» ιδεολογίας.

Γιατί, οι ψηφοφόροι στον χώρο αυτό πρωτίστως ενδιαφέρονται για μία για κυβέρνηση που θα λύνει προβλήματα και όχι για το αν ακολουθάει μία αυστηρή ιδεολογική γραμμή.

Έτσι λοιπόν, ο κίνδυνος για τη Νέα Δημοκρατία είναι σε βάθος μερικών ετών, η ηγεσία του Σ.Κασσελάκη να αμφισβητήσει την ηγεμονία της και να «επαναπατρίσει» μεγάλο μέρος των κέντροαριστεών ψηφοφόρων στον ΣΥΡΙΖΑ.

Αντίθετα, η Νέα Δημοκρατία είναι πολύ δύσκολο να επαναφέρει τους δεξιούς ψηφοφόρους στο κομμάτι με τις πολιτικές που ακολούθησε και ακολουθεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

 

Σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ ο κίνδυνος για το ίδιο είναι υπαρξιακός. Στην πραγματικότητα μετά το αποτέλεσμα των τελευταίων διπλών εκλογών, το διακύβευμα ήταν πιο από τα δύο κόμματα θα εκπροσωπεί την Κεντροαριστερά στις επόμενες εκλογές.

Μετά την νίκη του Σ.Κασσελάκη, η απάντηση στο ερώτημα αυτό έχει δοθεί.

Στο ΠΑΣΟΚ φοβούνται ότι θα ξεκινήσει μία αντίστροφη πορεία και από το 11% θα επιστρέψουν και πάλι στο… 5%.

Γιατί ξέρουν πως το αποτέλεσμα που πήραν στις τελευταίες εκλογές της 25ης Ιουνίου, το πήρα επειδή φυλλορροούσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Συνεπώς, στο κόμμα της Αριστεράς έχουν κάθε λόγο να είναι ευχαριστημένοι, ενώ αντίθετα στο ΠΑΣΟΚ έχουν κάθε λόγο να είναι φοβισμένοι και στη Νέα Δημοκρατία να ανησυχούν για το αν θα συνεχίσουν να κυβερνούν την χώρα και τα επόμενα χρόνια.

Το αν αυτό θα είναι καλό για την χώρα είναι μία άλλη συζήτηση.

Πάντως, σίγουρα δεν μπορούσε να συνεχιστεί μία κατάσταση στην οποία η Νέα Δημοκρατία κυβερνούσε μόνη και ανενόχλητη και χωρίς να νιώθει ότι μπορεί να τιμωρηθεί για την οποία αποτυχία της.

Πλέον, θα ξέρει πως υπάρχει αντίπαλος ο οποίος με χαρά θα περιμένει τα στραβοπατήματα της.

Με λίγα λόγια, θα πρέπει να σοβαρευτούν πάρα πολύ και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ γιατί το «πάρτι» τελείωσε.

Θα έχουν αντίπαλο, ο οποίος ξεκινάει με ένα σημαντικό πλεονέκτημα: Δεν έχει πολιτικά λάθη να «κουβαλάει» από το παρελθόν.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software