Στοχοποιούν Έλληνες τα Τίρανα: Προκλητικές αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα

0
0
0
s2smodern

Στοχοποιούν Έλληνες πολίτες οι Αλβανοί. Το καθεστώς των Τιράνων στάζει μίσος και βάζει μπροστά ακραίους κύκλους για να προκαλέσουν. Έλληνες κρίνονται επικίνδυνοι και απειλή για την Αλβανία, από το επικίνδυνο και απειλητικό αλβανικό καθεστώς, το οποίο φέρει την ευθύνη της δολοφονίας του εθνομάρτυρα, αλλά και της σφοδρής καταπίεσης που δέχεται η ελληνική μειονότητα της Βορείου Ηπείρου. Μπορεί αλβανική αστυνομία απαγόρευσε ομάδες εθνικιστών να οργανώσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον μεθοριακό σταθμό της Κακαβιάς, κατά Ελλήνων που θα θελήσουν να περάσουν τα σύνορα προκειμένου να παραστούν στο ετήσιο μνημόσυνο του ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα, στο χωριό Βουλιαράτες, το πρωί του Σαββάτου 26.10.2019, ωστόσο τους επετράπη να διαμαρτυρηθούν στην πλατεία Τσερτσίζ Τόπουλι του Αργυροκάστρου.

Η συγκέντρωση είχε αναγγελθεί στα κοινωνικά δίκτυα, όπου Αλβανοί εθνικιστές καλούσαν τους συμπατριώτες τους ν’ αντιδράσουν στην είσοδο Ελλήνων «εξτρεμιστών» στην Αλβανία για το μνημόσυνο του Κατσίφα, που δολοφονήθηκε πριν από ένα χρόνο από τους επίλεκτους της αλβανικής αστυνομίας (RENEA). «Οι Έλληνες εξτρεμιστές επισκέπτονται την Αλβανία στις 26 Οκτωβρίου για να τιμήσουν την επέτειο του Έλληνα εξτρεμιστή Κατσίφα. Σας προσκαλούμε και σας ενημερώνουμε όποιος θέλει να διαμαρτυρηθεί αυτήν την ημέρα για να μπλοκάρουμε τα σύνορα στην Κακαβιά και θέλουν να έρθουν μαζί μας στις 26 Οκτωβρίου. Θα διαμαρτυρηθούμε και προσκαλούμε κάθε πατριώτη. Να εμποδίσουμε τους Έλληνες εξτρεμιστές να εισέλθουν στην Αλβανία», έγραψε χαρακτηριστικά η εθνικιστική σελίδα «Πατριωτικές Αλβανικές Ειδήσεις» στο Facebook, με δεκάδες κοινοποιήσεις στα προσωπικά προφίλ Αλβανών χρηστών. «Εkstremisti Grek» (Έλληνα εξτρεμιστή) είχε αποκαλέσει τον 35χρονο ομογενή, ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα, επιχειρώντας να δικαιολογήσει την εκτέλεση του από τους επίλεκτους της αλβανικής αστυνομίας, ανήμερά της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου του 2018. Αν και πέρασε ένας χρόνος από τότε, το αφήγημα Ράμα για τον «Έλληνα εξτρεμιστή» φαίνεται πως δεν «βγαίνει» για τις αλβανικές Αρχές, που ακόμη δεν έχουν ολοκληρώσει την έκδοση του σχετικού πορίσματος για τα ακριβή αίτια δολοφονίας του Κατσίφα. Η ίδια σελίδα στο facebook, πρωτοστατεί στην στοχοποίηση Ελλήνων πολιτών, με «πύρινες» αναρτήσεις και ακραίους χαρακτηρισμούς, που προτίθενται να παραστούν στο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Βορειοηπερωτών και πολιτευτής της Ν.Δ. κ.Μπάμπης Καραθάνος, είναι ένας από αυτούς, που αποτελούν «κόκκινο» πανί, για τους Αλβανούς εθνικιστές.

Pentapostagma

Μνημόσυνο, Προκλήσεις, Αλβανοί, Απειλές, Κατσιφάς