Γιάννης Δημητροκάλλης (ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ) κατά ΝΔ για ΟΑΚΑ και σύμπραξη με Βελόπουλο για ΕΣΡ & ΑΔΑΕ

| Πατριωτικός Χώρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» και βουλευτής Α’ Ανατολικής Αττικής κ. Γιάννης Δημητροκάλλης από την ολομέλεια της βουλής για το νομοσχέδιο ΟΤΑ σχολίασε την τρέχουσα επικαιρότητα, το φιάσκο με το ΟΑΚΑ και την σύμπραξη Νέας Δημοκρατίας-Ελληνικής Λύσης για τα νέα μέλη των ανεξάρτητων αρχών ΕΣΡ και ΑΔΑΕ

Ο κ. Δημητροκάλλης σημείωσε πως η σημερινή κυβέρνηση χαρακτηρίζεται από έλλειψη οργάνωσης και αδυναμίας διοίκησης της χώρας ενώ με το προσχέδιο του προϋπολογισμού μοιράζει ψίχουλα και επιδόματα στους πολίτες που πένονται από την ακρίβεια.

Υπενθύμισε στον Πρωθυπουργό τις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας για το χρονικό διάστημα που είναι ασυντήρητο το στέγαστρο Καλατράβα, «Κυβέρνηση Καραμανλή 2004-2009, Συγκυβέρνηση Σαμαρά 2012-2015, Κυβέρνηση Μητσοτάκη 2019-2023 μέχρι σήμερα. Όλα αυτά τα χρόνια, δεν κάνετε τίποτα» ανέφερε χαρακτηριστικά.  

Κλείνοντας δεν παρέλειψε να σχολιάσει την σύμπραξη Νέας Δημοκρατίας-Ελληνικής Λύσης για τα νέα μέλη του ΕΣΡ και της ΑΔΑΕ: «Ξηλώσατε το ΕΣΡ και την ΑΔΑΕ με συνεπίκουρο το δεκανίκι σας την Ελληνική Λύση, μια μέρα πριν τη συνεδρίαση της ΑΔΑΕ για το κρίσιμο θέμα των υποκλοπών, ενώ η θητεία τους είχε λήξει εδώ και μήνες, όπως ομολογήσατε.»

Ακολουθεί το σχετικό απόσπασμα:

https://www.youtube.com/watch?v=MNBq_O32loY

"H σημερινή Κυβέρνηση χαρακτηρίζεται από έλλειψη οργάνωσης και αδυναμία διοίκησης της χώρας. Πραγματικά, η εικόνα που παρουσιάζει σε όλα τα επίπεδα είναι ντροπιαστική για τη χώρα και πλήρως ερασιτεχνική. Ανεξέλεγκτες φυσικές καταστροφές που ξεγυμνώνουν την ανυπαρξία του πολυδιαφημισμένου επιτελικού κράτους.

 Είδαμε και χθες στο προσχέδιο του προϋπολογισμού να μοιράζετε ψίχουλα και επιδόματα για τους πολίτες που πένονται από την ακρίβεια, η οποία σε αυτό το περιβάλλον αρρύθμιστων αγορών διογκώνεται και τσακίζει την αγοραστική δύναμη.

 Είχε το θράσος ο Πρωθυπουργός να κάνει παράπονα γιατί τον εγκαλούμε για τις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ επειδή προχώρησε –λέει- σε μελέτες, ενώ το Στάδιο έχει να συντηρηθεί δύο δεκαετίες. Να θυμίσω στον κύριο Πρωθυπουργό τις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας αυτό το διάστημα; Κυβέρνηση Καραμανλή 2004-2009, Συγκυβέρνηση Σαμαρά 2012-2015, Κυβέρνηση Μητσοτάκη 2019-2023  μέχρι σήμερα. Όλα αυτά τα χρόνια, δεν κάνετε τίποτα.

 Όμως, η αδυναμία της Κυβέρνησης δεν είναι μόνο στο να επιβληθεί των προβλημάτων που προκύπτουν ή που προϋπήρχαν στις ζωές μας, αλλά και στο κοινοβουλευτικό σας έργο, είστε εντελώς ανοργάνωτοι και πρόχειροι.

 Τρεις μήνες και πλέον φέρνετε τελευταία στιγμή Ευρωπαϊκές Οδηγίες για να μην φάμε πρόστιμα σαν χώρα. Ξηλώσατε το ΕΣΡ και την ΑΔΑΕ με συνεπίκουρο το δεκανίκι σας την Ελληνική Λύση, μια μέρα πριν τη συνεδρίαση της ΑΔΑΕ για το κρίσιμο θέμα των υποκλοπών, ενώ η θητεία τους είχε λήξει εδώ και μήνες, όπως ομολογήσατε."

TAGS: