Εκδήλωση για την αυτονομία της Βορείου Ηπείρου

0
0
0
s2smodern

Εκδήλωση στην μνήμη των πνευματικών, στρατιωτικών και πολιτικών ηγετών της Αυτονόμου Ηπείρου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018 από την Κίνηση για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου, με αφορμή τη συμπλήρωση 104 ετών από την ανακήρυξη της Ανεξαρτησίας της Βορείου Ηπείρου (17 Φεβρουαρίου 1914).

Η εκδήλωση άρχισε με επιμνημόσυνη δέηση στο μνήμα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Σπυρίδωνος Βλάχου, ο οποίος υπήρξε Υπουργός της Αυτονόμου Ηπείρου και Μητροπολίτης Βελλάς και Κονίτσης το 1914. Μνημονεύτηκαν επίσης τα ονόματα του Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως Βασιλείου, του Μητροπολίτη Κορυτσάς Γερμανού, του Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης Σεβαστιανού και του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου.... Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο μνήμα του Αρχηγού Κορυτσάς Γεωργίου Τσόντου – Βάρδα υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των στρατιωτικών ηγετών και οπλιτών του Βορειοηπειρωτικού Αγώνα του 1914. Μνημονεύτηκαν επίσης τα ονόματα του Δημητρίου Δούλη, του Σπύρου Σπυρομήλιου, του Βλάση Καραχρήστου και του Θύμιου Λιώλη.

Στο μνήμα του Γεωργίου Τσόντου – Βάρδα κατέθεσε στεφάνι ο Πρόεδρος της Αδερφότητας Κρητών Πειραιά “Η Ομόνοια” Θεόδωρος Τσόντος, απόγονος της οικογένειας του εθνικού αγωνιστή.

 

Βόρειος Ήπειρος, Εκδήλωση, Αρχιεπίσκοπος, Αυτονομία