x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Τον Jim Jordan στηρίζει ο Trump για πρόεδρο της Βουλής - Εάν εκλεγεί, βοήθεια τέλος στην Ουκρανία

| Πατριωτικός Χώρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Τη στήριξή του στον Ρεπουμπλικάνο βουλευτή Jim Jordan για την θέση του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων εκφράζει ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump μετά την αποπομπή του Kevin McCarthy.

«Ο βουλευτής Jim Jordan ήταν αστέρι πολύ πριν το επιτυχημένο του ταξίδι στην Ουάσινγκτον, ως εκπρόσωπος της 4ης Περιφέρειας του Ohio.
Είναι δυνατός για το Έγκλημα, τα Σύνορα, το Στρατό μας και τους Βετεράνους μας και για τη 2η Τροπολογία.
Ο Jim, η γυναίκα του Polly και η οικογένεια του είναι εξαιρετικοί.
Θα είναι ένας μεγάλος Πρόεδρος της Βουλής και έχει την πλήρη υποστήριξη μου» ανέφερε σε ανάρτηση του στο Truth Social ο Trump, ο οποίος μάλιστα είχε εκφράσει την πρόθεση του ακόμα και να αναλάβει αυτός την Προεδρία της Βουλής, εφόσον οι Ρεπουμπλικάνοι δεν κατάφερναν να καταλήξουν σε έναν άλλο υποψήφιο.
Είναι προφανές πως η στήριξη του Trump στον Jordan αναμένεται να επηρεάσει τις εσωκομματικές εξελίξεις και να ενισχύσει τις πιθανότητες στον βουλευτή από το Ohio να αναλάβει την προεδρία της Βουλής.


Αντίθετος με τη βοήθεια στην Ουκρανία

Εφόσον ο Jordan αναλάβει την προεδρία της Βουλής, εκτιμάται πως θα δημιουργηθούν πολλά προσκόμματα στο νομοθετικό έργο της κυβέρνησης Biden.
Πρώτα από ο Jordan έχει δηλώσει δημόσια ότι εάν εκλεγεί σε αυτήν την θέση, θα είναι αντίθετος με τη συνέχεια της βοήθειας της αμερικανικής κυβέρνησης στην Ουκρανία, στάση που όχι μόνο θα προκαλέσει μεγάλη πολιτική αντιπαράθεση στο εσωτερικό των ΗΠΑ και θα ακυρώσει σε μεγάλο βαθμό τη διακυβέρνηση του προέδρου Biden, αλλά θα επηρεάσει καθοριστικά και τον πόλεμο στην Ουκρανία δεδομένου ότι χωρίς την οικονομική και στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ, το Κίεβο δεν μπορεί να συνεχίσει τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις.

Πότε ψηφίζουν οι Ρεπουμπλικάνοι

Οι Ρεπουμπλικάνοι, οι οποίοι ελέγχουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων με διαφορά 9 εδρών (221 - 212), πρόκειται να προχωρήσουν σε ένα διήμερο φόρουμ κεκλεισμένων των θυρών από την ερχόμενη Τρίτη 10/10 όπου θα παρουσιαστούν οι υποψήφιοι για τη θέση του προέδρου.
Μια ημέρα αργότερα την Τετάρτη 11/10 αναμένεται να πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία.
Στις διαδικασίες αυτές αναμένεται να δώσει το παρών και ο Donald Trump, ο οποίος παραμένει το απόλυτο φαβορί για να πάρει το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές του 2024.
Πάντως, πολλοί αναλυτές επισημαίνουν ότι η διαδικασία αυτή κάθε άλλο παρά εύκολη θα είναι, καθώς υπάρχει μεγάλη ένταση στο εσωτερικό του κόμματος μετά την αποπομπή του Kevin McCarthy σε μια πρωτοφανή και ιστορική ψηφοφορία στο Κογκρέσο.

Μπορώ και εγώ λέει ο Trump

Πάντως, και ενώ τα πνεύματα είναι οξυμμένα στο εσωτερικό των Ρεπουμπλικάνων, παραμένει στο τραπέζι η πρόταση να αναλάβει την προεδρία της Βουλής ο Trump.
«Μου ζήτησαν να μιλήσω ως ενοποιός επειδή έχω τόσους φίλους στο Κογκρέσο.
Αν δεν καταφέρουν να κερδίσουν την ψηφοφορία, με ρώτησαν αν θα εξέταζα το ενδεχόμενο να αναλάβω την προεδρία μέχρι να βρουν κάποιον να την αναλάβει μακροπρόθεσμα αφού εγώ είμαι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές» είπε μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox ο Trump.

Αδύνατο

Αλλά και αυτό το σενάριο δεν φαίνεται να μπορεί να υλοποιηθεί, καθώς όπως είπε η βουλευτής των Ρεπουμπλικάνων, Barbara Comstock, ο Trump δεν μπορεί να αναλάβει τη θέση αυτή επειδή έχουν απαγγελθεί σε βάρος του ποινικές κατηγορίες.
«Δυστυχώς δεν γνωρίζει τους κανόνες της Βουλής, οι οποίοι προβλέπουν πως δεν μπορείς να είσαι πρόεδρός της, εφόσον έχουν απαγγελθεί σε βάρος σου κατηγορίες» τόνισε η Comstock.
Σημειώνεται πως σε βάρος του Trump έχουν απαγγελθεί τέσσερις ποινικές διώξεις για ανατροπή εκλογικού αποτελέσματος στις προεδρικές του 2020, για χειραγώγηση των εκλογών στη Georgia, για λογιστική απάτη σχετικά με την πληρωμή μιας πορνοστάρ για να εξαγοράσει τη σιωπή της αλλά και για την υπόθεση με τα διαβαθμισμένα κρατικά έγγραφα που διατηρούσε στην έπαυλη του μετά την αποχώρηση από την προεδρία των ΗΠΑ.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software