Στον Εισαγγελέα το απόγευμα ο “δράκος των Εξαρχείων”

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Σήμερα το απόγευμα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα ο λεγόμενος «δράκος» των Εξαρχείων, ένας 23χρονος ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες στην Πλατεία Κάνιγγος για απόπειρα βιασμού. Είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για το ίδιο αδίκημα, είχε προφυλακιστεί στις φυλακές Γρεβενών και είχε αφεθεί ελεύθερος, και τώρα καταζητείτο για απόπειρα βιασμού στη Γλυφάδα.

Αναγνωρίστηκε τελικά από βιντεοληπτικό υλικό έπειτα από άλλες τέσσερις καταγγελίες για επιθέσεις στην περιοχή των Εξαρχείων, ενώ σήμερα το πρωί έγινε γνωστή και πέμπτη καταγγελία σε βάρος του και πάλι για απόπειρα βιασμού γυναίκας στο κέντρο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, οι αρχές τον αναζητούσαν για απόπειρα βιασμού που είχε διαπράξει λίγο μετά τις 8 το βράδυ, στις 27 Οκτωβρίου στην Παραλιακή λεωφόρο στη Γλυφάδα, σε βάρος μίας 18χρονης. Τότε είχε επιτεθεί στην συγκεκριμένη κοπέλα και άρχισε να αυτοικανοποιείται. Η κοπέλα το έβαλε στα πόδια και τότε εκείνος την καταδίωξε, την έριξε κάτω και αποπειράθηκε να την βιάσει, από τις φωνές της όμως βγήκαν περίοικοι και ο δράστης τράπηκε σε φυγή.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, τον παρέδωσαν στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αθηνών που τον αναζητούσαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, αφού νωρίτερα είχαν καταφέρει να τον ταυτοποιήσουν και για τις πρόσφατες επιθέσεις στην περιοχή των Εξαρχείων, μετά από συνδυαστική ανάλυση των βιντεοληπτικών υλικών και των φωτογραφιών σεσημασμένων ατόμων, σε συνδυασμό και με τις καταθέσεις θυμάτων και μαρτύρων.

Πρόκειται για έναν 23χρονο Σύρο, σεσημασμένο για σεξουαλικά εγκλήματα, αφού είχε προφυλακιστεί το 2022 στις Φυλακές Γρεβενών για απόπειρα βιασμού από τις οποίες και αποφυλακίστηκε τον Αύγουστο του 2023.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Τρίτης 21/11 προέκυψε η τέταρτη καταγγελία για την περιοχή των Εξαρχείων, στην Ασφάλεια Αθηνών, από μία 52χρονη γυναίκα που έπεσε θύμα του σε ασανσέρ πολυκατοικίας επί της οδού Στουρνάρη, στα Εξάρχεια, το απόγευμα της Πέμπτης 16 Νοεμβρίου.

Η πρώτη καταγγελία που έγινε στις Αρχές αφορούσε σε επίθεση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Σαββάτου 18 Νοεμβρίου, στην οδό Βαλτετσίου και μάλιστα σε βάρος ανήλικης, όπου ο δράστης επιτέθηκε σε ένα 13χρονο κορίτσι, το άρπαξε από την μέση και προχώρησε σε γενετήσιες πράξεις. Το παιδί φώναξε και αντιστάθηκε σθεναρά και έτσι ο δράστης εγκατέλειψε την προσπάθειά του και τράπηκε σε φυγή.

Τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου, πρωινές ώρες σημειώθηκαν δύο απανωτές επιθέσεις στην ίδια περιοχή και με διαφορά μόλις 10 λεπτών, κάτι που αποδεικνύει και την ψυχική κατάσταση του δράστη, αφού όλα αυτά συνέβησαν σε δρόμους και σε ώρες που διέρχεται κόσμος.

Ένα τέταρτο μετά τις 7 το πρωί επιτέθηκε σε μία 29χρονη επί της οδού Μπενάκη, την όποια έσπρωξε και έριξε στον δρόμο και έπεσε από πάνω της, τελώντας ασελγείς πράξεις τις οποίες δεν ολοκλήρωσε εξαιτίας της αντίδρασης του θύματος. Από τις φωνές της κοπέλας και την σθεναρή της αντίσταση άρχισε να συγκεντρώνεται κόσμος και ο δράστης εγκατέλειψε την προσπάθειά του και τράπηκε σε φυγή.

Μόλις 10 λεπτά μετά, λίγο πιο μακριά, επί της οδού Ζωοδόχου Πηγής, επιτέθηκε σε μία 27χρονη, της έπιασε τα χέρια και της έκλεισε το στόμα και προσπάθησε να προχωρήσει σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της. Το θύμα αντιστάθηκε σθεναρά και κατάφερε να του ξεφύγει και πάλι ο δράστης φοβήθηκε την αντίδραση των διερχομένων πολιτών και τράπηκε σε φυγή.

Από τις Αρχές ενδέχεται να δοθούν τα στοιχεία του στην δημοσιότητα όταν ολοκληρωθεί η ποινική διαδικασία, καθώς ενδέχεται να είναι υπεύθυνος και για τυχόν άλλες παρόμοιες πράξεις.

TAGS: