Δύο αναλήψεις ευθύνης για τον εμπρησμό αυτοκινήτου Τούρκου διπλωμάτη

0
0
0
s2smodern

Την Τρίτη στην Ελεύθερη Ώρα ολόκληρη η ανάληψη ευθύνης του Πατριωτικού Αντάρτικου! Μην τη χάσει κανείς!

Με το «γνωστό» τρόπο, δηλαδή ένα φάκελο με την ένδειξη «Ελεύθερη Ωρα» στην είσοδο των γραφείων της εφημερίδας μας την Κυριακή το βράδυ, η οργάνωση «Πατριωτικό Αντάρτικο» ανέλαβε την ευθύνη για τον εμπρησμό αυτοκινήτου Τούρκου διπλωμάτη του τουρκικού προξενείου Θεσσαλονίκης. Μεταξύ άλλων αναφέρει στην προκήρυξή του το «Πατριωτικό Αντάρτικο» τα εξής: «Όπως λοιπόν έξι μήνες προηγουμένως, έτσι και τώρα οι Πατριώτες αυτοί που δρουν παντού, σε Αθήνα, Σαλαμίνα αλλά και σε Θεσσαλονίκη όπως δείχνει η ως τώρα εμπειρία, χτύπησαν τον τουρκικό ιμπεριαλισμό. Νωρίς το πρωΐ της Δευτέρας 23-12-2019, χτύπησαν αυτοκίνητο που ανήκει σε Τούρκο διπλωμάτη του τουρκικού προξενείου Θεσσαλονίκης, σε ενέργεια που συνέβη στην περιοχή της Άνω Πόλης». Δίνουν, μάλιστα, και λεπτομέρειες για το πώς έγινε το χτύπημα:

«Πιο συγκεκριμένα, πλάκες παραφίνης τοποθετήθηκαν στα πίσω λάστιχα του αμαξιού, το οποίο και καταστράφηκε ολοσχερώς. Αυτή η ενέργεια συνέβη από τους συντρόφους Πατριώτες με αυταπάρνηση και ηρωϊσμό και μάλιστα η φωτιά δεν επεκτάθηκε σε κανένα άλλο αυτοκίνητο, δείχνοντας πως ο Ελληνισμός φροντίζει να τιμωρεί μόνο τους φταίχτες χωρίς να πληρώνει κανένας αθώος ή άσχετος με το θέμα, χωρίς να καταστρέφεται καμία περιουσία Έλληνα». Όπως έχουμε δημοσιογραφικό καθήκον, δημοσιεύουμε αυτούσια την προκήρυξη ώστε ο αναγνώστης να βγάλει μόνος του τα συμπεράσματά του… Το εντυπωσιακό, πάντως, είναι ότι την ευθύνη για το χτύπημα στη Θεσσαλονίκη ανέλαβε, χθες, και η ακροαριστερής σύλληψης οργάνωση, με τον ευφάνταστο τίτλο «Κομάντο Επαναστατικής Αλληλεγγύης»! Όπως σημειώνουν τα «Κομάντο Επαναστατικής Αλληλεγγύης» σε κείμενό τους σε γνωστή σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η επίθεση σημειώθηκε ως αντίδραση στην εισβολή της Τουρκίας στη Συρία. «Η επίθεσή μας είναι ακόμη μια απάντηση στην προκλητικότητα του τούρκικου φασιστικού κράτους, πλάϊ στις δεκάδες δράσεις που στοχεύουν τα οικονομικά, πολιτικά και στρατιωτικά του συμφέροντα: από τις πορείες και τις εκδηλώσεις διεθνιστικής αλληλεγγύης, τις παρεμβάσεις αναρχικών ομάδων ενάντια στις τουρκικές επενδύσεις και όσους στηρίζουν την τουρκική πολεμική μηχανή μέχρι τις επιθέσεις των επαναστατών της οργάνωσης Αναρχική Δράση ενάντια στην εγχώρια και διεθνή στρατοκρατία και το κάλεσμα για έναν Δεκέμβρη οργής και επίθεσης, υψώνουμε συλλογικά γέφυρες αλληλεγγύης, συνενοχής και σύμπραξης από την Ελλάδα μέχρι τη Συρία. Οι φλόγες μας είναι ένα ακόμη σημάδι έμπρακτης αλληλεγγύης στο κάλεσμα των μαχητών του Επαναστατικού Συνδέσμου Διεθνιστικής Αλληλεγγύης».

Σημειώνεται ότι το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών είχε καταδικάσει με ανακοίνωσή του την εμπρηστική επίθεση καλώντας τις ελληνικές Αρχές να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των διπλωματικών τους αποστολών στην Ελλάδα.

Ελεύθερη Ώρα, Ανάληψη, Ευθύνη