x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Επίδομα θέρμανσης: Λήγει σήμερα Παρασκευή η προθεσμία για τις αιτήσεις

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Λήγει σήμερα Παρασκευή η προθεσμία για τις αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης, οι οποίες μέχρι χθες είχαν ξεπεράσει τις 910.000. Οι πρώτες πληρωμές θα πραγματοποιηθούν στις 22 Δεκεμβρίου.

Οι αιτήσεις στο myθέρμανση αναμένεται να «αγγίξουν», ή ακόμα και να ξεπεράσουν, το 1 εκατομμύριο.

Στις 22 Δεκεμβρίου θα πληρωθούν οι αγορές που έχουν τιμολογηθεί έως τις 30 Νοεμβρίου, ενώ για αγορές μετά τις 30 Νοεμβρίου, οι πληρωμές θα γίνουν τον Φεβρουάριο.

Για τους «παλιούς» δικαιούχους – όσους πήραν επίδομα θέρμανσης και πέρυσι – ισχύει ότι θα λάβουν ως προκαταβολή το σύνολο του επιδόματος που έλαβαν για την περίοδο 2022-2032.

Αν όμως έλαβε πέρυσι προκαταβολή μικρότερη του 50% της αξίας των επιλέξιμων αγορών των επιδοτούμενων ειδών καυσίμων θέρμανσης ή θερμικής ενέργειας, τότε δεν είναι δικαιούχος προκαταβολής.

Θα γίνουν 2 ακόμη πληρωμές:
Έως 29/2/2024 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Ιανουαρίου 2024 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 15η Φεβρουαρίου 2024.

 

Έως 30/4/2024 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Μαρτίου 2024 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 15η Απριλίου 2024.
Η αίτηση γίνεται με την είσοδο στην πλατφόρμα myΘερμανση στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ με τους κωδικούς taxisnet. Όσοι δεν διαθέτουν κωδικούς, θα ταυτοποιηθούν είτε με το ΑΦΜ τους είτε με τον αριθμό ειδοποίησης του εκκαθαριστικού φορολογικής δήλωσης της τελευταίας 5ετίας.

Για την συμπλήρωση της αίτησης απαιτούνται 7 βήματα:
Επιλογή διαμονής σε μονοκατοικία ή πολυκατοικία
Επιλογή ιδιοκτήτη ή ενοίκου
Επιλογή είδους καυσίμου
Συμπλήρωση αριθμού παροχής ρεύματος
Επιλογή οικισμού κύριας κατοικίας
Συμπλήρωση τετραγωνικών
Συμπλήρωση IBAN στο myAADE
Το επίδομα θέρμανσης κυμαίνεται από 100€ έως 800€ και υπολογίζεται ότι οι δικαιούχοι θα μοιραστούν φέτος περίπου 237εκατ€. Από αυτά τα 189 εκατ. € θα πιστωθούν με την πρώτη πληρωμή πριν τα Χριστούγεννα.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software