Η ΕΛΑΣΥΝ παρούσα στην εκδήλωση για την Αυτονομία της Β. Ηπείρου

0
0
0
s2smodern

Συμπληρώθηκαν 106 χρόνια από την κήρυξη της Αυτονομίας της Β.Ηπείρου. Η ΕΛΑΣΥΝ παρευρέθη στην επετειακή εκδήλωση στην Αθήνα, με πολυάριθμο κλιμάκιο μελών της και με επικεφαλής τα μέλη του Συντονιστικού Συμβουλίου Γιάννη Παντελαίο, Νικ. Κρέσπη, Δημ. Ανδρεάκο, Μ. Κατσινοπούλου και τον υπεύθυνο των Τοπικών Συμβουλίων Άγγελο Μόλαρη.

Στην συνέχεια ακολούθησε κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου, από τον συναγωνιστή Χρήστο Ρήγα, εκ μέρους του Προέδρου και Ευρωβουλευτή της ΕΛΑΣΥΝ, Γιάννη Λαγού. Η διεκδίκηση για την Β. Ήπειρο αλλά και για όλες τις σκλαβωμένες πατρίδες είναι διαχρονική και δεν παραγράφεται, όσο και αν τα ανθελληνικά κέντρα, εντός και εκτός Ελλάδος, επιδιώκουν ανενόχλητα να σβήσουν την ιστορική μας μνήμη.

Η αταλάντευτη θέση της ΕΛΑΣΥΝ είναι ότι η αυτονομία είναι η μόνη λύση για να διασωθούν οι βορειοηπειρώτες από την αλβανική κατοχή και από τον ωχαδερφισμό των ελληνόφωνων κυβερνήσεων. Μόνο έτσι θα σταματήσουμε να θρηνούμε θύματα, όπως συνέβη με την πρόσφατη δολοφονία του εθνομάρτυρα Κώστα Κατσίφα, που το αισχρό πόρισμα των Αλβανών, προσπαθεί πανικόβλητο από την διεθνή κατακραυγή, να μετατρέψει σε…αυτοκτονία.

Βόρειος Ήπειρος, Παρουσία, Αυτονομία, Λαγός, Επέτειος, ΕΛΑΣΥΝ