H Ελεύθερη Ώρα με τη Μαρίν Λεπέν

0
0
0
s2smodern

O συντάκτης μας Δημήτρης Παπαγεωργίου με την Πρόεδρο του Εθνικού Μετώπου στη Νίκαια της Γαλλίας

Την εβδομάδα που πέρασε είχα την ευκαρία να βρεθώ στη ''Γιορτή των Εθνών''. Την εκδήλωση που διοργάνωσε στη Νίκαια η ENF. Η ομάδα δηλαδή των Ευρωβουλευτών, οι οποίοι ανήκουν στα κόμματα των χωρών της Ευρώπης που έχουν ως κοινό τόσο την αντίθεσή τους στη μαζική μετανάστευση, όσο και την αντίστασή τους στην προσπάθεια δημιουργίας μιας σκληρής συγκεντρωτικής ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας, που θα ελέγχει απόλυτα τα έθνη-κράτη, μέχρι να τα καταργήσει. Κόμματα όπως το Εθνικό Μέτωπο της Γαλλίας, η Λέγκα του Βορρά της Ιταλίας, το κόμμα της Ελευθερίας της Αυστρίας και πολλά ακόμη. Αυτά λοιπόν τα κόμματα, με μια σειρά άλλων, τα οποία είτε δεν έχουν λάβει ακόμα μέρος σε εκλογές είτε δεν έχουν εκλέξει Ευρωβουλευτές, έχουν σχηματίσει έναν ευρύτερο σχηματισμό, με το όνομα MENL ( Κίνημα για την Ευρώπη των Εθνών και της Ελευθερίας). Και ήταν υπό την ομπρέλα αυτό του σχηματισμού που πραγματοποιήθηκε αυτό που ονομάστηκε ''Εορτή των Εθνών''. Την ευθύνη της διοργάνωσης της εκδήλωσης έχε το Γαλλίκο Εθνικό Μέτωπο, καθώς σύμφωνα με την παράδοση της ομάδας, το κόμμα της χώρας στην οποία γίνεται η κάθε εκδήλωση αναλαμβάνει αυτή την υποχρέωση. Και ήταν μια πολιτικά χρήσιμη στιγμή για την Μαρίν Λεπέν, η οποία ουσιαστικά ανακοίνωσε την αρχή της προεκλογικής εκστρατείας της για τις επερχόμενες ευρωεκλογές. Όπως ήταν χρήσιμη και για όλα τα κόμματα τα οποία συμμετείχαν σε αυτήν, καθώς η εκδήλωση απέσπασε το ενδιαφέρον των μεγαλύτερων ειδησεογραφικών πρακτορείων όλου τυο κόσμου.

Ενδιαφέρον το οποίο αναπαρήχθη και στην χώρα μας, λόγω φυσικά και της συμμετοχής της Νέας Δεξιάς του Φαήλου Κρανιδιώτη. Όμως πέρα από το μηντιακό κομμάτι ήταν και μια ευκαιρία για τους ηγέτες των κομμάτων αυτών και των στελεχών τους να ανταλλάξουν τεχνογνωσία και να συζητήσουν διαφόρων ειδών θέματα, που αφορούσαν τόσο την γενική τους στρατηγική στο επίπεδο της ΕΕ, όσο και τις επερχόμενες ευρωεκλογές. Το μενού της εκδήλωση ήταν πλούσιο, καθώς οι πύλες του συνεδριακού κέντρου ''Ακρόπολις'' στο κέντρο της Νίκαιας, άνοιξαν από τις 11 το πρωί. Και όταν έκανα μια βολτά στις 11 παρά έξω από αυτό είχαν ήδη να σχηματίζονται ουρές έξω από τις πολύ καλά προστατευμένες πύλες του. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι η παρουσία της Γαλλικής Αστυνομίας ήταν διακριτική, καθώς δεν έβλεπε κανείς τις ελληνικές ηλιθιότητες με τις κλούβες έξω από τον χώρο της εκδήλωσης αλλά απολύτως αποτελεσματική, καθώς δεν υπήρξε κανένα επεισόδιο.

Στον χώρο του συνεδριακού κέντρου υπήρχαν περίπτερα με πληροφορίες τόσο για τους σχηματισμούς της ENF και της MENL, όσο και για τα εθνικά κόμματα που συμμετέχουν σε αυτούς. Αλλά και εικόνες από την κοινή ευρωπαϊκή ιστορία, που δεν είχαν όμως ως στόχο να την μετατρέψουν σε σούπα αλλά να τονίσουν και τις εθνικές ιδιαιτερότητες. Σε περίοπτη θέση φυσικά υπήρχαν και πολλές εικόνες από την Ελλάδα μας. Ενώ ιδιαίτερη εντύπωση μου έκανε το σημαντικό ποσοστό του αποκαλούμενου ''ασθενούς φύλου'' καθώς ο αριθμός των Γαλλίδων που είχαν βρεθεί στον χώρο ήταν εντυπωσιακός, σε σύγκριση τουλάχιστον με τις εικόνες που βλέπει κανείς στην χώρα μας.

Από ελληνικής πλευράς ο Φαήλος Κρανιδιώτης, αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ομιλίας του στο ζήτημα της τουρκικής επιθετικότητας και των σχέσεων της ΕΕ με την Τουρκία, τονίζοντας: ''Το κράτος συμμορία του Ερντογάν σπρώχνει χιλιάδες παράνομους μετανάστες στην Ελλάδα, χρησιμοποιεί και αυτούς και τους πρόσφυγες ως όπλο ενάντια σε όλη την Ευρώπη και κρατά παράνομα ομήρους 2 στρατιωτικούς μας. Σας καλώ και από εδώ να ενώσουμε τις φωνές μας για την απελευθέρωσή τους''.

Δημήτρης Παπαγεωργίου

Εκδήλωση, Λεπέν, Γαλλία, Ελεύθερη Ώρα, Νίκαια