x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Συνέχεια Ιερού πολέμου: Όταν η πολιτική επιβάλλει κυρώσεις στη θρησκεία

| Ελληνορθοδοξία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ
Καθώς τα όπλα δεν έχουν σταματήσει να χτυπούν στο πεδίο της μάχης της Ουκρανίας, ένας δεύτερος πόλεμος μαίνεται στο διπλωματικό πεδίο εδώ και πολλά χρόνια που περιλαμβάνει τις εκκλησίες.
 
Ειδικότερα η εκκλησιαστική διπλωματία άνοιξε τον κύκλο των πολιτικών κυρώσεων από την πλευρά της Ουκρανίας σε προσωπικότητες της ρωσικής εκκλησίας.

Ειδικότερα πριν από λίγα 24ωρα, το Υπουργικό Συμβούλιο της Ουκρανίας ενέκρινε κυρώσεις κατά του Πατριάρχη Κύριλλου, καθώς και επτά άλλων προσωπικοτήτων της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας: του Μητροπολίτη Ιλαρίωνα,το πρωτοπρεσβύτερου Νικολάι Μπαλασόφ, τον Μητροπολίτη Τύχων Σεβκουνωφ , του Αρχιεπισκόπου Σικτίβκαρ Πιτιρίμ , των πρωτοπρεσβύτερων Άρτεμι (Βλαντιμίροφ), Αντρέι (Τκάτσεφ) και του θεολόγου Αλεξέι Οσιπόφ. 

«Η ρωσική Ορθόδοξη εκκλησία υποστηρίζει τον πόλεμο της Ρωσίας εναντίον του ουκρανικού λαού και καθημερινά ευλογεί τα εγκλήματα πολέμου κατά των Ουκρανών», δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού της Ουκρανίας Αλεξάντρ Τκατσένκο.
 
«Όλοι όσοι έχουν οποιαδήποτε σχέση με αυτό πρέπει να λογοδοτήσουν. Οι δραστηριότητες αυτών των εκκλησιαστικών αξιωματούχων από τη Ρωσία είναι αντίθετες με τις χριστιανικές αξίες. Οι εγκληματίες να μην κρύβονται πίσω από ράσα», προσθέτει.

Η ουκρανική κυβέρνηση ενέκρινε κυρώσεις για δέκα χρόνια. Το πακέτο περιλαμβάνει δέσμευση περιουσιακών στοιχείων, διακοπή πτήσεων και μεταφορών μέσω της Ουκρανίας, αναστολή οικονομικών και χρηματοοικονομικών δραστηριοτήτων, απαγόρευση συμμετοχής σε ιδιωτικοποιήσεις, διακοπή πολιτιστικών ανταλλαγών και συνεργασίας, ακύρωση επίσημων επισκέψεων και άλλες κυρώσεις.

Ο κατάλογος θα οριστικοποιηθεί από την ουκρανική προεδρία ενώ σύμφωνα με πληροφορίες. η Ουκρανία θα απευθύνει έκκληση στη διεθνή κοινότητα. Να επιβάλει δηλαδή τις ίδιες κυρώσεις στη Ρωσία.
 
Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με διατυπώσεις κληρικών λαϊκών και θεολόγων ο δάκτυλος των ΗΠΑ επεμβαίνει σταθερά εντός της ουκρανικής επικράτειας εδώ και πολλά χρόνια με σκοπό να διαχωρίσει τη ρωσική από την ουκρανικη εκκλησία και να πυροδοτήσει νέες εστίες στον πόλεμο που υπάρχει σε εξέλιξη εδώ και 8 χρόνια πριν από τη ρωσική εισβολή. 
 
Το παραδέχεται και ο ίδιος ο αμερικανός πρώην ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο που έχει δηλώσει ότι φρόντισε προσωπικά ώστε οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής να βοηθήσουν τον «μητροπολίτη της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Ουκρανία να αποφύγει τη ρωσική επιρροή».
 
Η ουκρανική εκκλησία διχάζεται από το 2018 όταν μια νέα εκκλησία στην Ουκρανία πήρε τον Τόμο Αυτοκεφαλίας. Σύμφωνα με τους Ρώσους, αυτό έγινε με αμερικανική υποκίνηση, ενώ η πλευρά Βαρθολομαίου αναφέρει ότι οι Ρώσοι επιθυμούν να γίνουν η τρίτη Ρώμη της Ορθοδοξίας.


e-genius.gr ...intelligent web software