x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Πατριαρχείο Μόσχας: Ανησυχία για τα μοναστήρια στο Κοσσυφοπέδιο

| Ελληνορθοδοξία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ανησυχία για την ασφάλεια των αρχαίων μοναστηριών στο Κοσσυφοπέδιο εξαιτίας της τεταμένης κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή, εκφράζει ο σύμβουλος του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών αρχιερέας Νικόλαος Μπαλασόφ.

«Παρακολουθούμε με προσοχή και ανησυχία και προσευχόμαστε για τους αδελφούς και τις αδελφές μας. Φυσικά, η μεγάλης κλίμακας αποσταθεροποίηση που παρατηρείται αυτή τη στιγμή υπονομεύει αναπόφευκτα την ασφάλεια των αρχαίων μοναστηριών που βρίσκονται στην περιοχή του Κοσσυφοπεδίου», δήλωσε στο Ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti.

O σύμβουλος του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών πρωθιερέας Νικόλαος Μπαλασόφ

Τις τελευταίες εβδομάδες, οι Σέρβοι στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο έχουν απαντήσει με βίαιη αντίσταση σε κινήσεις της Πρίστινα τις οποίες θεωρούν αντισερβικές.

Οι τελευταίες διαμαρτυρίες προκλήθηκαν από τη σύλληψη το Σάββατο ενός πρώην αστυνομικού. Είχε παραιτηθεί μαζί με πολλούς άλλους από την αστυνομία τον περασμένο μήνα, αφού η Πρίστινα είχε ανακοινώσει πως θα απαιτήσει από τους Σέρβους να αλλάξουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους, οι οποίες χρονολογούνται πριν από τον πόλεμο του Κοσσυφοπεδίου, το 1998-99.

Την Κυριακή φορτηγά και άλλα βαριά οχήματα απέκλεισαν για δεύτερη ημέρα κύριες οδούς που οδηγούν σε δύο σημεία μεθοριακής διέλευσης προς τη Σερβία, με αποτέλεσμα να κλείσουν αμφότερα για την κυκλοφορία.

Η EULEX, η αποστολή της ΕΕ που περιπολεί στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο, ανακοίνωσε πως μια βομβίδα κρότου λάμψης εκτοξεύθηκε το βράδυ του Σαββάτου εναντίον ενός τεθωρακισμένου οχήματός της, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν τραυματίες.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software