x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Πατριάρχης Κύριλλος: Το σχίσμα στην Ουκρανία θα ξεπεραστεί

| Ελληνορθοδοξία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ανήμερα της μνήμης των Αγίων Μεθοδίου και Κυρίλλου, ο Πατριάρχης Μόσχας και πάσης Ρωσίας Κύριλλος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού  στη Μόσχα. Μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί αυτή η μέρα καθώς σηματοδοτεί επίσης την Ημέρα Σλαβικής Γραμματείας και Πολιτισμού και τον συνονόματο του Παναγιωτάτου Πατριάρχη Κυρίλλου.

Στην ειδική λιτανεία έγιναν ειδικές αναφορές για τον ομώνυμο Παναγιώτατο Πατριάρχη Κύριλλο. 

Το κήρυγμα πριν την θεία κοινωνία εκφώνησε ο Πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος Θεμάτων Νεολαίας, Επίσκοπος Ίστρας Σεραφείμ .

Στο τέλος της Λειτουργίας τελέστηκε η δοξολογία των Μεθοδίου και Κυρίλλου. 

Ολοκληρώνοντας, ο Παναγιώτατος Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος μίλησε στους συμμετέχοντες στη λειτουργία: «Για άλλη μια φορά, συγχαίρω όλους για τη γιορτή, σας ευχαριστώ για τις προσευχές σας και καλώ όλους μας σε ενότητα, ομοφωνία, με το μέγιστο καταβολή πνευματικών, και ενίοτε σωματικών δυνάμεων, για να συνεχίσουμε την υπηρεσία αυτή, από την οποία σήμερα, όπως ήδη ειπώθηκε, εξαρτάται ίσως η μοίρα του λαού μας και της Εκκλησίας μας. Πρέπει να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις μιας δύσκολης εποχής με διπλάσιες προσπάθειες με στόχο την ενίσχυση της ορθόδοξης πίστης και την ενότητα του λαού μας». 
 
Ο Πατριάρχης αναφέρθηκε και στο εκκλησιαστικό Ουκρανικό ζήτημα, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι το σχίσμα στην Ουκρανία θα ξεπεραστεί.

«Πρακτικά όλη η ιστορία της Εκκλησίας, που συνδέεται με την εμφάνιση σχισμάτων και διαιρέσεων, είναι πάντα από εξωτερικούς εχθρούς της Εκκλησίας, που βρήκαν οπαδούς και υποστηρικτές εντός της Εκκλησίας, με αποτέλεσμα να υπάρξουν καταστροφικές συνέπειες για την ζωή της Ορθοδοξίας. Όμως, πάντα με την χάρη του Θεού όλα αυτά ξεπεράστηκαν. Πιστευούμε ότι το ίδιο θα συμβεί και στην Ουκρανία»- υπογράμμισε ο Προκαθήμενος της ρωσικής εκκλησίας.

elora.gr - Ταυτότητα

Ιδιοκτήτρια εταιρεία: M.V. PRESS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΤΑΙΡΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟ
Διακριτικός τίτλος: M.V. PRESS
Έδρα: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 299, ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΤΚ 17236, ΑΦΜ 801098428 – ΔΟΥ: ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, ΤΗΛ: 210 3625095, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Νόμιμος Εκπρόσωπος/ Διαχειριστής: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ  Δικαιούχος του ονόματος τομέα (elora.gr): MV PRESS ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ  ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΜΠΕΡΤΙΔΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣΗΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ (ΕΕ) 2018/334 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ 1ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (L63) {ΒΛ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡ. 10 ΠΑΡ. 2 ΠΕΡ. Ε' Ν. 5005/2022 ΤΕΥΧΟΣ Α' 236/21.12.2022}e-genius.gr ...intelligent web software