x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Ξανά στη δικαιοσύνη ο Μητροπολίτης Κερκύρας: Ποιοι και γιατί τον κατηγορούν

| Ελληνορθοδοξία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ
Ενώπιον της δικαιοσύνης θα βρεθεί εκ νέου ο Μητροπολίτης Κερκύρας στις 9 Ιουνίου, ώστε να λογοδοτήσει για την τέλεση λιτανείας και του Μυστηρίου της Θείας Κοινωνίας τριών ατόμων λίγο πριν το Πάσχα του 2020, στην αρχή της πανδημίας.
 
Όπως φαίνεται, οι νεοταξίτες που έκλεισαν τις εκκλησίες με αφορμή την πανδημία θέλουν να μετακινήσουν από το προσκήνιο όλους όσους αντιστάθηκαν σε αυτήν την απόφαση και συνέχισαν να καθοδηγούν πνευματικά τον κόσμο.
 
Φέρεται επίσης να έχει ισχυριστεί ότι η πανδημία του κορονοϊού χρησιμοποιείται ως πρόσχημα, για να μην κοινωνούμε.
 
Με συγκινητικό τρόπο απευθύνεται ο Μητροπολίτης στους πιστούς.

Το μήνυμα του Μητροπολίτη:

«Αγαπητοί μου Πατέρες και Αδελφοί, Παιδιά μου εν Κυρίω Αγαπημένα, Χαίρετε!

Όπως ήδη γνωρίζετε την Πέμπτη 9η Ιουνίου ε.ε. το πρωί οδηγούμαι και πάλι να δώσω λόγο στην δικαιοσύνη για την πράξη μου να τελέσω την λιτανεία του Σεπτού Σκηνώματος του Αγίου μας και να μεταλάβω τρεις ανθρώπους από τους μόνο 13 που βρισκόταν στο Ι. Προσκύνημα του Αγίου την Κυριακή των Βαΐων του 2020.

Θα έχω λοιπόν την ευκαιρία να ξαναζήσω και να ξαναθυμηθώ τις δύσκολες στιγμές του εγκλεισμού των ανθρώπων και του σφραγίσματος των Εκκλησιών μας.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μου θα κληθώ να δώσω απολογία γιατί στις δύσκολες αυτές συνθήκες ανέπεμψα δοξολογία και ευχαριστία στον Θεό.

Όμως, στα δύσκολα περάσματα της ζωής μου ως Επίσκοπος έχω μάθει να ανατρέχω στις βασικές αρχές της πίστεως και της θεολογίας.

Όταν για πρώτη φορά βρέθηκα κατηγορούμενος αυτόματα ανέβλυσαν μέσα μου στίχοι από τους ψαλμούς: «Ἵνα τί περίλυπος εἶ, ἡ ψυχή μου, καί ἵνα τί συνταράσσεις με; ἔλπισον ἐπί τόν Θεόν ὅτι ἐξομολογήσομαι αὐτῷ». «Ἐὰν γὰρ καὶ πορευθῶ ἐν μέσῳ σκιᾶς θανάτου, οὐ φοβηθήσομαι κακά, ὅτι σὺ μετ᾿ ἐμοῦ εἶ».

Στην μοναχική θέση, που για μια ακόμη φορά θα βρεθώ όταν την Πέμπτη ξανακαθίσω στο εδώλιο του κατηγορουμένου, το αντίδοτο θα είναι η φωνή: «Δεν είσαι μόνος, ποτέ δεν ήσουν μόνος, ούτε φυσικά τώρα». «Ἡμεῖς οἴδαμεν (γνωρίζουμε) ὅτι μεταβεβήκαμεν ἐκ τοῦ θανάτου εἰς τήν ζωήν, ὅτι άγαπῶμεν τούς ἀδελφούς».

Ό,τι έπραξα αδελφοί μου το έπραξα από αγάπη προς τον άνθρωπο και την Εκκλησία μας, και κυρίως, προς «δι' ὅν τά πάντα καί δι' οὗ τά πάντα» (Ἑβρ. 2:10).

Ευχαριστώ από την καρδιά μου τους πολυπληθείς αδελφούς, κληρικούς και λαϊκούς, γνωστούς και αγνώστους, που με στήριξαν και με στηρίζουν με τις εγκάρδιες ευχές, τις ευγενείς εκδηλώσεις και τις αυθόρμητες προσευχές τους όλη αυτή την περίοδο.

Οι ενέργειές μου είναι η συμμετοχή μου στον πόνο του λαού του Θεού και συμβάλλουν μυστικά στην κοινωνική συνοχή. Κάτι που μόνο πολλοί λίγοι αντιλαμβάνονται.

Πιστεύω ότι η αυθόρμητη ειλικρινής αγάπη πάντοτε ενισχύει στις δύσκολες στιγμές των ανθρώπων.

Η αγάπη είναι ό,τι πιο πολύτιμο υπάρχει στον κόσμο, αυτήν επιζητώ, αυτήν και πολλαπλώς σας επιστρέφω!

Πάντοτε προσευχόμενος

Ο Μητροπολίτης και Πνευματικός σας Πατέρας

+ Ο Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ»
TAGS:

elora.gr - Ταυτότητα

Ιδιοκτήτρια εταιρεία: M.V. PRESS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΤΑΙΡΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟ
Διακριτικός τίτλος: M.V. PRESS
Έδρα: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 299, ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΤΚ 17236, ΑΦΜ 801098428 – ΔΟΥ: ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, ΤΗΛ: 210 3625095, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Νόμιμος Εκπρόσωπος/ Διαχειριστής: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ 
Δικαιούχος του ονόματος τομέα (elora.gr): MV PRESS
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ 
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ:
ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ:
ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣΗΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ (ΕΕ) 2018/334 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ 1ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (L63) {ΒΛ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡ. 10 ΠΑΡ. 2 ΠΕΡ. Ε' Ν. 5005/2022 ΤΕΥΧΟΣ Α' 236/21.12.2022}

Μ.Η.Τ. 242040e-genius.gr ...intelligent web software