x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Ένας διαφορετικός διαγωνισμός ονοματοδοσίας: «Δώσε όνομα, γράψε ιστορία»

| Ελληνορθοδοξία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος διοργανώνει τη διεξαγωγή του πρωτότυπου διαγωνισμού «Δώσε όνομα, γράψε ιστορία», που αφορά την ονοματοδοσία του πολυόροφου κτιρίου της τοπικής Εκκλησίας που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Ηφαίστου στο κέντρο της πόλης της Κατερίνης.

Το κτίριο όπου στεγάζεται η Βαρνάβειος Βιβλιοθήκη κατασκευάστηκε επί αρχιερατείας του  Γέροντα Μητροπολίτη Κίτρους κ. Αγαθονίκου, ο οποίος την εγκαινίασε στις 22 Αυγούστου 1995, με την ευκαιρία της επετείου 10 ετών από την εκδημία του διαπρεπή προκατόχου του κυρού Βαρνάβα.

Αποτελεί ένα εμβληματικό κτίριο που συνιστά επένδυση για τον πολιτισμό και τα γράμματα όχι μόνο για την πόλη της Κατερίνης αλλά για ολόκληρη την Πιερία.

Στο κτίριο στεγάζονται διάφορες δομές ποιμαντικού και πνευματικού χαρακτήρα της Ιεράς Μητροπόλεως με σκοπό την  πνευματική ανύψωση, την κοινωνική διάπλαση, την ανάπτυξη κοινωνικής μορφωτικής δραστηριότητας των νέων και όλων των πολιτών της Πιερίας, καθώς και την προβολή, μελέτη και εκτέλεση κάθε πνευματικού προγράμματος που μπορεί να συμβάλει στηνπολιτιστική και πνευματική ανάπτυξη των κατοίκων του νομού.

Το κτίριο εκτός από την Βαρνάβειο Βιβλιοθήκη (α΄όροφος) ήδη στεγάζει στον β΄ όροφο τη Σχολή Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής, τον Σύλλογο Ιεροψαλτών Πιερίας, το Κοινωνικό Φροντιστήριο, ενώ πρόκειται να φιλοξενήσει στους υπόλοιπους ορόφους άλλες πολιτιστικές και κοινωνικές δράσεις.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος  ανακοίνωσε τη διεξαγωγή του διαγωνισμού «ο οποίος τιμά τη δημιουργικότητα των Πιεριέων, συνδέοντάς τους με ένα κτίριο που αποτελεί πολιτιστικό τοπόσημο και υπερτοπικό σημείο αναφοράς για την τοπική μας Εκκλησία», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι να δοθεί όνομα στο σημαντικό αυτό κτίριο, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία στους πολίτες της Πιερίας να εμπλακούν ενεργά στη διαδικασία ονοματοδοσίας του. O διαγωνισμός απευθύνεται αποκλειστικά σε πολίτες άνω των 16 ετών με μόνιμη έδρα κατοικίας τον νομό Πιερίας και θα διαρκέσει μέχρι και τις 31 Αυγούστου 2022.

Η αξιολόγηση των συμμετοχών και η επιλογή του ονόματος του κτιρίου  θα γίνει από Κριτική Επιτροπή, η οποία θα απαρτίζεται από εκπροσώπους της Ιεράς Μητροπόλεως, των Τεχνών και των Γραμμάτων, ενώ στο πρώτο βραβείο θα απονεμηθεί χρηματικό ποσό 300 ευρώ. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής.

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό οφείλουν να υποβάλουν την πρότασή τους μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., συνοδευόμενη από τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας (ονοματεπώνυμο, ταχυδρομική διεύθυνση, ημερομηνία γέννησης, τηλέφωνο). Μία και μόνο πρόταση υποβάλλεται ανά άτομο ή ομάδα.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος στην ηλεκτρονική διεύθυνση:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., στο τηλέφωνο 23510 45081 και στις σελίδες της Ιεράς Μητροπόλεως στα Κοινωνικά Δίκτυα (Facebook, Twitter & Instagram).

TAGS:

elora.gr - Ταυτότητα

Ιδιοκτήτρια εταιρεία: M.V. PRESS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΤΑΙΡΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟ
Διακριτικός τίτλος: M.V. PRESS
Έδρα: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 299, ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΤΚ 17236, ΑΦΜ 801098428 – ΔΟΥ: ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, ΤΗΛ: 210 3625095, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Νόμιμος Εκπρόσωπος/ Διαχειριστής: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ 
Δικαιούχος του ονόματος τομέα (elora.gr): MV PRESS
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ 
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ:
ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ:
ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣΗΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ (ΕΕ) 2018/334 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ 1ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (L63) {ΒΛ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡ. 10 ΠΑΡ. 2 ΠΕΡ. Ε' Ν. 5005/2022 ΤΕΥΧΟΣ Α' 236/21.12.2022}

Μ.Η.Τ. 242040e-genius.gr ...intelligent web software