x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

ΣΤΕΜΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

| Ελληνορθοδοξία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Γράφει ο Μιλτιάδης Γ. Βιτάλης

Σε προεκλογικές περιόδους, πολλοί προσκυνητές πήγαιναν στην Παναγούδα και ρωτούσαν με αγωνία, τον Άγιο γέροντα Παΐσιο ποιον εκείνος θεωρούσε άξιο να ψηφίσουν. Ο Γέροντας τους έλεγε (και με το χιούμορ που τον χαρακτήριζε):

«ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΛΙΕΣ. ΟΛΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΑΚΟ, όμως άλλες έχουν 100%, άλλες 80% και άλλες 60%. Εμείς, λοιπόν, εφ’ όσον έχουμε ανάγκη, από ελιές, πρέπει να κοιτάξουμε ποιες έχουν τον λιγότερο δάκο, διαφορετικά δεν γίνεται!!! ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΔΥΟ ΚΡΙΤΗΡΙΑ:

Το πρώτο είναι πόσο αγαπάει ο υποψήφιος τον Θεό και είναι συνειδητό ΜΕΛΟΣ της Εκκλησίας και δεύτερο, πόσο αγαπάει ο υποψήφιος την πατρίδα και αποβλέπει στο «κοινό καλό» και ΟΧΙ στο δικό του συμφέρον. Εάν κάποιος χρησιμοποιήσει κάποιο ή κάποια άλλα κριτήρια, τότε κινείται, ιδιοτελώς. Αργότερα θα επιτρέψει η ΘΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΝΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΙ».

Πίστευε ο γέροντας Παΐσιος, ότι πρέπει να ψηφίζουμε αυτούς που συνειδητά αγωνίζονται με φιλότιμο γι’ αυτά τα δύο: Για Χριστό και Πατρίδα. Έλεγε ΟΧΙ στον κομματικό φανατισμό, στις κομματικές συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις, ειδικά όταν ξεπερνούσαν το μέτρο.

Δεν πρέπει έλεγε να κομματιζόμαστε, εμείς πρέπει να αγαπάμε, πρώτα την Εκκλησία και μετά την Πατρίδα μας. Ψηφίζουμε, έλεγε, μόνο αυτούς που βλέπουμε συνειδητά και φιλότιμα να αγωνίζονται γι’ αυτά τα δύο!!! Οι ήρωες, όπως ο Μακρυγιάννης, γι’ αυτά τα δύο αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν. Πρώτα υπέρ Πίστεως και μετά ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΟΣ!!! Τέτοιους Έλληνες θέλουμε στην πολιτική, ευσεβείς, ενάρετους, πατριώτες, ανιδιοτελείς.

Και από την άλλη, αίσθηση προκάλεσε μία δήλωση τού πρίγκιπα Παύλου. Σε άρθρο του για τις ευρωεκλογές μεταξύ άλλων δήλωσε:

«ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΠΟΝΟ ΤΟ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΛΑΒΟΥΜΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ». Να έχουν δηλαδή, το δικαίωμα τού εκλέγειν και του εκλέγεσθαι.

Μεταξύ αυτών των πολιτών, στην κατηγορία αυτή δυστυχώς είναι και η Βασιλική Οικογένεια της Ελλάδας, καθ’ ότι η Πολιτεία δεν φρόντισε να επιλύσει αυτή την εκκρεμότητα. Ο πρίγκιπας Παύλος, μέσω της νέας ιστοσελίδας της Ελληνικής Βασιλικής Οικογένειας εγκαινίασε μία νέα στήλη με το όνομα «Αγορά – άποψη» μέσω της οποίας καταθέτει τις απόψεις του. Αναφέρει λοιπόν:

«Στις 9 Ιουνίου οι ευρωπαίοι πολίτες καλούνται να εκλέξουν τους εθνικούς αντιπροσώπους που θα τους εκπροσωπήσουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και θα διαμορφώσουν κρίσιμες πολιτικές για την επόμενη πενταετία.

Η νέα ευρωβουλή εν μέσω δύο πολέμων στην περιφέρειά μας,  καλείται να ψηφίσει για τα επόμενα πέντε χρόνια προτάσεις και λύσεις για επείγοντα και σημαντικά γεωπολιτικά ζητήματα, όπως η κλιματική αλλαγή, η τεχνητή νοημοσύνη, το μεταναστευτικό και φυσικά η ασφάλεια και η άμυνά μας.

Οι ευρωπαίοι πολίτες πρέπει να προσέλθουν στις κάλπες για να ψηφίσουν και να αποφασίσουν για το μέλλον, την ασφάλεια και την ευημερία τους, αλλά και για την Ευρώπη που θα παραλάβουν, οι ερχόμενες γενιές. Θα σας προτρέψω να πάτε να ψηφίσετε όπως θα κάνατε για τις εθνικές εκλογές.

Το δικαίωμα της ψήφου είναι ηθικό και δημοκρατικό καθήκον όλων και είναι επίπονο το ότι κάποιοι πολίτες δεν μπορούμε να λάβουμε μέρος στις αποφάσεις για το μέλλον μας».

Ο ΣΤΑΥΡΟΣ μίλησε, αφού μίλησε ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης. Το ΣΤΕΜΜΑ, μίλησε, αφού πήρε θέση ο Πορφυρογέννητος πρίγκιπας Παύλος, διάδοχος του θρόνου.

Ο Άγιος Παΐσιος είχε τοποθετηθεί για τις βουλευτικές, κυρίως, εκλογές, αλλά αυτό δεν αλλάζει την ουσία των πραγμάτων. «ΣΤΕΜΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟΣ… Ο ΤΙΜΙΟΣ ΚΑΙ ΖΩΟΠΟΙΟΣ, Ο ΦΥΛΑΞ ΠΑΣΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ».

Οι ευσεβείς νεοέλληνες ανήκουν στην γενιά των αθανάτων που βγαίνουν ζωντανοί από τις συμφορές, μικρές ή μεγάλες. Σήμερα η Ευρώπη παραπαίει, κλυδωνίζεται, γενικά έχει προδώσει τις προσδοκίες των λαών της. Έχει γίνει ένας γραφειοκρατικός οργανισμός που παράγει πολιτικές, όχι φιλολαϊκές, αλλά υπέρ των πλουσίων, των πολυεθνικών κολοσσών.

Ενταφιάζονται οι αδύναμοι οικονομικά κι αυτό συνεπάγεται αργό θάνατο (!!!) μέσω της ασφυξίας. Θέλουν να μας στερήσουν την προσδοκία ζωής αθανάτου, ακόμα και το οξυγόνο!!! Μία Ευρώπη που θεωρεί την Ορθοδοξία εμπόδιο στα σχέδιά της, ενώ οι ταγοί της, παρ’ ότι είναι μετριότητες ή και ασήμαντοι, παριστάνουν τους «σωτήρες»!!!

Άρα πώς βλέπω το μέλλον της Ευρώπης; Με απαισιοδοξία το βλέπω, γιατί αυτή η Ευρώπη έπαψε να με συγκινεί!!! Μας έβαλαν οι νεοταξίτες μέσα σ’ ένα τούνελ σκοτεινό και κάνουν πειράματα στις πλάτες μας!

Η πατρίδα αργοπεθαίνει καθημερινά, ενώ η μιζέρια απλώνεται παντού!!! Η ζωή μας ανδρώνεται στα δύσκολα, φωτίζεται στα σκοτεινά, μεγαλύνεται στα αντίξοα!!! Πότε; Όταν έχουμε τον ΤΙΜΙΟ ΣΤΑΥΡΟ στην καρδιά μας. Τότε οι «εχθροί» δεν μπορούν να μας σκοτώσουν, δεν μπορούν να πειράξουν την ψυχή μας!!! Είμαστε βαπτισμένοι εις το όνομα της Αγίας Τριάδος!!! Άρα είμαστε αλώβητοι!

Ο ευρωσκεπτικισμός απλώνεται και αυτό είναι υγεία – πρόοδος!!! Κάποτε θα γίνει η κυρίαρχη τάση στους λαούς!!! Μέσα από τις στάχτες της Ευρώπης θα γεννηθεί το νέο αφήγημα, που τώρα κυοφορείται!

Θα γίνει η Ευρώπη ραγίσματα χίλια… και τότε η ΑΝΟΙΞΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ!!!

TAGS:

elora.gr - Ταυτότητα

Ιδιοκτήτρια εταιρεία: M.V. PRESS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΤΑΙΡΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟ
Διακριτικός τίτλος: M.V. PRESS
Έδρα: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 299, ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΤΚ 17236, ΑΦΜ 801098428 – ΔΟΥ: ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, ΤΗΛ: 210 3625095, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Νόμιμος Εκπρόσωπος/ Διαχειριστής: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ 
Δικαιούχος του ονόματος τομέα (elora.gr): MV PRESS
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ 
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ:
ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ:
ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣΗΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ (ΕΕ) 2018/334 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ 1ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (L63) {ΒΛ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡ. 10 ΠΑΡ. 2 ΠΕΡ. Ε' Ν. 5005/2022 ΤΕΥΧΟΣ Α' 236/21.12.2022}

Μ.Η.Τ. 242040e-genius.gr ...intelligent web software