x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Iερώνυμος Λαρίσης: Σημαντικά μηνύματα για την Παναγία

| Ελληνορθοδοξία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ένα ακόμα σημαντικό κήρυγμα πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος στο πλαίσιο του Εσπερινού:

Μεταξύ άλλων στο κήρυγμά του έκανε μία εκτενή θεολογική προσέγγιση του προσωνυμίου της Παναγίας «Ελεούσας» και τόνισε:

«Η Παναγία εδώ ονομάζεται Ελεούσα και είναι ένα από τα χαρακτηριστικά της Παναγίας, γιατί ελεεί τον κόσμο. Η Παναγία δέχθηκε την Ζωή και δίνει την ζωή. Δίνει ζωή σε όλους εμάς.

Είναι η μεσίτρια μεταξύ ημών και του Θεού. Είναι Αυτή η οποία έχει παρρησία και πιέζει για ο,τιδήποτε μας συμφέρει. Είναι η μάνα μας που προστρέχουμε όλοι μας και την παρακαλούμε.

Η Παναγία μας ελεεί και μας στηρίζει στα πόδια μας στις δυσκολίες της ζωής. Η Παναγία έχει παρρησία επειδή πόνεσε, βάστασε τον μεγαλύτερο πόνο μόνη της στην ρίζα του Σταυρού.

Όσες μανάδες έχουν πονέσει για τα παιδιά τους, βρίσκουν έλεος και από την Παναγία και από τον Κύριο της Δόξης.

Σήμερα ερχόμαστε σε ένα Μοναστήρι που τιμά την εύρεση της Παναγίας της Ελεούσας. Να κάνουμε όλοι μας προσευχή η Ελεούσα Παναγία να φωτίσει και να ελεήσει τα παιδιά μας και τον κόσμο, να απαιτήσει από τον Θεό, γιατί η Παναγία έχει την δύναμη να απαιτεί.

Να ζητούμε το έλεος του Θεού, όχι για να έχουμε υλικά αγαθά και να περνάμε καλά στην ζωή αυτή, αλλά για να περνάμε σωστά την ζωή αυτή, να την ζούμε.

Η Εκκλησία μας θέλει πρωταγωνιστές στην ζωή και όχι παθητικούς αποδέκτες, όχι ανθρώπους του καναπέ. Η Παναγία μας θέλει στερεωμένους στα πόδια μας για να πραγματώνουμε στην ζωή μας το θέλημα του Θεού».

«Η Παναγία μας λέει: «Κάντε ό,τι σας λέει ο Χριστός. Μην κάνετε του κεφαλιού στην ζωή σας» και αυτή είναι η παρακαταθήκη της Παναγίας στην αιωνιότητα.

Σήμερα εορτάζουμε εδώ την Παναγία την Ελεούσα, την πονεμένη Παναγιά, που αυτό τον πόνο τον μετήλλαξε σε έλεος και χάρη στον κόσμο, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε την Παναγία γι΄αυτό που είναι, γι΄αυτό που κάνει στον κόσμο για το ότι μα στέκεται, μας συμπαρίσταται.

Δεν γίναν μόνο θαύματα τω καιρώ εκείνω, αλλά γίνονται και σήμερα και αυτό είναι μία ακόμη απόδειξη ότι η πίστη μας είναι ζωντανή και η Παναγία μας παρούσα και ζωντανή στην ζωή μας», υπογράμμισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

«Η Παναγία να μας σκεπάζει και να μας διαφυλάττει από κάθε κακό και σε κάθε περίπτωση στα προβλήματά μας η Παναγία ως Μητέρα που ακούει θα είναι η λύση στα προβλήματα μας, η απαντοχή και η παρηγοριά μας», επισήμανε κλείνοντας το Σεβασμιώτατος.

 
 

elora.gr - Ταυτότητα

Ιδιοκτήτρια εταιρεία: M.V. PRESS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΤΑΙΡΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟ
Διακριτικός τίτλος: M.V. PRESS
Έδρα: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 299, ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΤΚ 17236, ΑΦΜ 801098428 – ΔΟΥ: ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, ΤΗΛ: 210 3625095, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Νόμιμος Εκπρόσωπος/ Διαχειριστής: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ 
Δικαιούχος του ονόματος τομέα (elora.gr): MV PRESS
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ 
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ:
ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ:
ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣΗΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ (ΕΕ) 2018/334 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ 1ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (L63) {ΒΛ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡ. 10 ΠΑΡ. 2 ΠΕΡ. Ε' Ν. 5005/2022 ΤΕΥΧΟΣ Α' 236/21.12.2022}

Μ.Η.Τ. 242040e-genius.gr ...intelligent web software