x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Ψήφος εμπιστοσύνης από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων στο Πατριαρχείο Μόσχας: «Τασσόμαστε κατά κάθε προβοκάτσιας»

| Ελληνορθοδοξία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

«Τασσόμαστε κατηγορηματικά κατά κάθε προβοκάτσιας, που πραγματοποιούν ορισμένες δυτικές δυνάμεις εναντίον του Αγιωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κυρίλλου. Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε σιωπηλά τέτοιου είδους επιθέσεις και τις αξιολογούμε ως παράνομες, ανάρμοστες ενέργειες κατά μιας εκκλησιαστικής προσωπικότητας τόσο υψηλού επιπέδου, η οποία αποτελεί πραγματικό πνευματικό σύμβολο της σύγχρονης Ορθοδοξίας».

Τα παραπάνω υπογράμμισε ο ιεράρχης της Ορθοδόξου Εκκλησίας των Ιεροσολύμων αρχιεπίσκοπος Σεβαστείας Θεοδόσιος, δίνοντας την «ψήφο εμπιστοσύνης» στο Πατριαρχείο Μόσχας. 

Δεν είναι μυστική η αλληλοϋποστήριξη των δύο Πατριαρχείων, καθώς η Μόσχα στηρίζει ανοιχτά την προσπάθεια επανάκτησης των ακινήτων του, ενώ τα Ιεροσόλυμα έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για το νέο σχίσμα στην Ορθοδοξία με αφορμή την Ουκρανία. 

Μάλιστα είχαν συγκαλέσει ειδική σύνοδο λίγο πριν την πανδημία για να επουλωθεί το σχίσμα, χωρίς όμως κάποιος αποτέλεσμα.

Από την πλευρά του, ο αρχιεπίσκοπος Σεβαστείας Θεοδόσιος, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι:

«Ο Αγιώτατος Πατριάρχης Κύριλλος δεν μετέχει σε οποιαδήποτε πολιτική σύγκρουση. Ως άνθρωπος της ειρήνης πάντα τάσσεται υπέρ του διαλόγου. Ως μέρος της Ορθοδόξου Εκκλησίας, έχοντας ως αφετηρία τις ηθικές και θρησκευτικές μας πεποιθήσεις, επίσης απορρίπτουμε κάθε είδος πολέμους, κάθε εκδήλωση βίας σε οποιαδήποτε περιοχή της υφηλίου.

Οι κατηγορίες κατά του Πατριάρχη Κυρίλλου είναι ψευδείς και ανεδαφικές. Για άλλη μια φορά θέλω να υπογραμμίσω ότι ο Αγιώτατος πάντοτε καλούσε τις πλευρές σε συμφιλίωση, στην απόρριψη των πολέμων και της βίας.

Σήμερα καλούμε όσους ασχολούνται στη Δύση με υποκίνηση ενεργειών κατά του Αγιωτάτου Πατριάρχη Κυρίλλου να σταματήσουν την επιθετική θέση τους όχι μόνον έναντι της Αυτού Αγιότητας, αλλά και όλης της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Εκφράζουμε δια των προσευχών μας υποστήριξη προς τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία και τον Προκαθήμενό της Πατριάρχη Κύριλλο. Παρακαλούμε τον Θεό να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, να δοθεί δυνατότητα διευθετήσεως όλων των πολιτικών διαφωνιών μέσω του διαλόγου και της υιοθέτησης καλά επεξεργασμένων αποφάσεων.

Εκλαμβάνουμε τις προκλήσεις κατά του επικεφαλής της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας ως εχθρικές ενέργειες της Δύσεως έναντι όλης της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Για άλλη μια φορά θα ήθελα να εκφράσω το αίσθημα βαθιάς αλληλεγγύης προς τη Ρωσική Εκκλησία και την πεποίθηση ότι αυτές οι κατηγορίες, που δεν έχουν καμία βάση, δεν θα αντικατοπτρισθούν στη ζωή της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, του επικεφαλής της, του ιερού κλήρου και των πιστών.

Ο Αγιώτατος Πατριάρχης Κύριλλος είναι Προκαθήμενος για περισσότερα από 100 εκ. πιστούς, όχι μόνο από τη Ρωσία και την Ουκρανία, αλλά και από πλήθος άλλων χωρών του κόσμου. Από τα χείλη του πάντοτε αρθρώνονταν κηρύγματα για αγάπη, ειρήνη και έλεος, εκκλήσεις προς συμφιλίωση όλων των αντιμαχομένων πλευρών, άρνηση όλων των μορφών βίας και τρομοκρατίας».

elora.gr - Ταυτότητα

Ιδιοκτήτρια εταιρεία: M.V. PRESS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΤΑΙΡΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟ
Διακριτικός τίτλος: M.V. PRESS
Έδρα: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 299, ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΤΚ 17236, ΑΦΜ 801098428 – ΔΟΥ: ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, ΤΗΛ: 210 3625095, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Νόμιμος Εκπρόσωπος/ Διαχειριστής: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ 
Δικαιούχος του ονόματος τομέα (elora.gr): MV PRESS
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ 
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ:
ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ:
ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣΗΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ (ΕΕ) 2018/334 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ 1ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (L63) {ΒΛ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡ. 10 ΠΑΡ. 2 ΠΕΡ. Ε' Ν. 5005/2022 ΤΕΥΧΟΣ Α' 236/21.12.2022}

Μ.Η.Τ. 242040e-genius.gr ...intelligent web software