Skip to main content

HABEMUS PAPAM… TRUMP!

Γράφει ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Με την εκλογή – δια χειρός Τραμπ! - του νέου Πάπα δρομολογούνται ραγδαίες εξελίξεις στο χώρο της Ορθοδοξίας, που αρχικά έχουν σχέση με την ανάδειξη νέων προκαθημένων στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, στην Εκκλησία της Ελλάδας αλλά και στην Εκκλησία της Ουκρανίας! Και φυσικά όλα κινούνται στη γραμμή του Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος μέσα σε 6 μήνες ανανεώνει τις ηγεσίες σε όλες τις χώρες του κόσμου!

 

Ήδη, στη Γερμανία κατόρθωσε με την παρασκηνιακή επιρροή του να καταστήσει τη ριζοσπαστική δεξιά δεύτερο κόμμα, το οποίο μετά το στραπάτσο του Μερτς, σκοπεύει στην κατάκτηση της εξουσίας! Το ίδιο έχει δρομολογηθεί και στις λοιπές ευρωπαϊκές χώρες που είτε έχουν δεξιές κυβερνήσεις (Ιταλία, Ουγγαρία κ.ά.) είτε τα κόμματα της ριζοσπαστικής δεξιάς είναι πρώτα στις προτιμήσεις του λαού, (Γαλλία, Αυστρία, Ολλανδία, Βέλγιο, Ρουμανία κ.λ.π.).

 

Στην Ελλάδα δεν ξέρουμε ακόμα τι πρόκειται να συμβεί, αφού ο μεν Μητσοτάκης προσπαθεί ακόμα να βρει δίαυλο επικοινωνίας με τον Αμερικανό Πρόεδρο,η πρέσβειρα δεν ήρθε ακόμα στην Αθήνα γιατί διασκεδάζει με τον Κωνσταντίνο Αργυρό σε εντυπωσιακά πάρτι, και ο Ταγίπ Ερντογάν συνομιλεί τακτικά με τον Τραμπ ετοιμάζοντας το ταξίδι του στην Ουάσιγκτον!

 

Όλα αυτά και άλλα πολλά συζήτησε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος με τον Πρωθυπουργό, έχοντας πρώτο θέμα βέβαια, την κοινή στάση τους απέναντι στη νέα ηγεσία των ΗΠΑ και τον απογαλακτισμό τους από το ένοχο και διεφθαρμένο καθεστώς των δημοκρατικών του Μπάιντεν, το οποίο υπηρέτησαν καθ’ υπερβολήν! Αιχμή του δόρατος επίσης ήταν το πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου με τον οποίο αμφότεροι δεν τα πηγαίνουν και τόσο καλά και ο οποίος προορίζεται να τοποθετηθεί με τις ευλογίες του κοσμικού ….Πάπα Τραμπ, στο Φανάρι, ως ο νέος Οικουμενικός Πατριάρχης!

 

Μητσοτάκης και Βαρθολομαίος- σύμφωνα με πληροφορίες- είναι αμήχανοι και ανήσυχοι γιατί δεν γνωρίζουν τις προθέσεις του Αμερικανού Προέδρου και αν επιθυμεί την αποδόμηση του Έλληνα Πρωθυπουργού ή τον εξαναγκασμό σε παραίτηση του Οικουμενικού Πατριάρχη! Πέρα από όσα ήρθαν στη δημοσιότητα, οι δύο άνδρες εξέτασαν την από κοινού μελλοντική τους πορεία και τον καθορισμό των διαδόχων τους-αν αυτό κριθεί απαραίτητο. Ιδιαίτερα μελέτησαν τα προβλήματα που υπάρχουν στον ελλαδικό εκκλησιαστικό χώρο και τι μέλλει γενέσθαι με τη διαδοχή του Ιερώνυμου και ποιος από τους μητροπολίτες θα υποδειχθεί και θα υποστηριχθεί για νέος Αρχιεπίσκοπος. Εκτός από τις διαθέσεις του Αμερικανού Προέδρου, δεν είναι σίγουροι επίσης για ποια εγχώρια ή υπερατλαντικά συμφέροντα εφοπλιστών και άλλων ισχυρών του χρήματος υπάρχουν προτιμήσεις στους μνηστήρες που περιμένουν στην ουρά. Θα είναι ο Χρυσόστομος Μεσσηνίας; Θα είναι ο Ιωνίας Γαβριήλ; Θα είναι ο Σύρου Δωρόθεος; Θα είναι ο Μεσογαίας Νικόλαος ή κάποιος άλλος μητροπολίτης που παραμένει αουτσάιντερ και υποστηρίζεται από τα αμερικανικά συμφέροντα χωρίς να το γνωρίζουμε;

 

Οι αλλαγές αυτές είναι αναπόφευκτες γιατί Μητσοτάκης-Βαρθολομαίος και Ιερώνυμος, εμφανίστηκαν ενδοτικοί και υπηρέτησαν με διακριτικό φανατισμό τη woke ατζέντα, το γάμο των γκέι και την πολιτική της πράσινης ανάπτυξης, θέματα με τα οποία έρχεται σε πλήρη αντίθεση η νέα πολιτική του προέδρου Τραμπ!

 

Στη συνάντηση τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και ο Πατριάρχης έκαναν μια εκ βαθέων επισκόπηση της διεθνούς εκκλησιασιαστικής κατάστασης μετά την εκλογή του νέου Πάπα και εστίασαν το ενδιαφέρον τους στην τύχη που θα έχουν τα ελληνορθόδοξα πατριαρχεία, και το μέλλον της Εκκλησίας της Ουκρανίας μετά το σχίσμα, στην οποία μέρος του προβλήματος είναι κατά βάση ο Πατριάρχης και συνακολούθως ο Πρωθυπουργός, ο οποίος εγκατέλειψε την εκεί ομογένεια ειδικά της Μαριούπολης και στάθηκε στη λάθος πλευρά της ιστορίας!

TAGS:
.

elora.gr - Ταυτότητα

Ιδιοκτήτρια εταιρεία: M.V. PRESS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΤΑΙΡΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟ
Διακριτικός τίτλος: M.V. PRESS
Έδρα: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 299, ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΤΚ 17236, ΑΦΜ 801098428 – ΔΟΥ: ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, ΤΗΛ: 210 3625095, email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Νόμιμος Εκπρόσωπος/ Διαχειριστής: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ 
Δικαιούχος του ονόματος τομέα (elora.gr): MV PRESS
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣΗΣ 

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ (ΕΕ) 2018/334 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ 1ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (L63) {ΒΛ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡ. 10 ΠΑΡ. 2 ΠΕΡ. Ε' Ν. 5005/2022 ΤΕΥΧΟΣ Α' 236/21.12.2022}

Μ.Η.Τ. 242040