x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

ΕΚΤΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙ-ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΣ

| Ελληνορθοδοξία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Παγκόσμιος συναγερμός για την διαφαινόμενη ρήξη και το επερχόμενο Σχίσμα στην Ορθόδοξη Εκκλησία καθώς οι διαφωνίες μετατράπηκαν σε μία διαμάχη Δύσης και Ρωσίας με απρόβλεπτες διαστάσεις και για την Ελλάδα! Ηδη, τη Δευτέρα, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος πήρε ξεκάθαρη θέση για το επίμαχο ζήτημα και έθεσε τους παλαιοημερολογίτες στο περιθώριο καθώς όπως λέγεται, έχουν ταχθεί στο πλευρό εκείνων που θέλουν να δημιουργήσουν Εξαρχία στην Αθήνα. Ακούστηκε μέχρι και για τον αυτοαποκαλούμενο “Πατριάρχη” Κιέβου κ. Φιλάρετο, ο οποίος έχει ήδη ορίσει Έξαρχο στην Αθήνα!

Τι αναφέρει η ΔΙΣ: «Με την Αναφορά αυτήν ο κ. Επιφάνιος ενημερώνει την Δ.Ι.Σ. ότι η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ουκρανίας απεφάσισε ότι άπαντες οι υπό τον εφησυχάζοντα εν Κιέβω Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη πρώην Κιέβου κ. Φιλάρετο (Ντενισένκο), κατά παράβασιν των Ιερών Κανόνων και του Καταστατικού Χάρτου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας, άνευ κανονικής εκλογής από την Ιερά Σύνοδο Αυτής αντικανονικώς εκλεγέντες «αρχιερείς», συμπεριλαμβανομένων και των εκ του εν Ελλάδι παλαιοημερολογιτικού σχίσματος προερχομένων και αυτοπροβαλλομένων ως Αρχιερέων Αυξεντίου Μαρίνη και Δημητρίου (Χρυσοστόμου) Καλλή, καθηρημένου κληρικού της Εκκλησίας της Ελλάδος, καθώς και άπαντες οι ανήκοντες στους εν Ελλάδι παλαιοημερολογίτες, ουδεμία κανονικότητα αντλούν από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας και ουδόλως και επ’ ουδενί μπορούν να γίνουν δεκτοί σε εκκλησιαστική κοινωνία. Η Δ.Ι.Σ., λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις συνεχείς αναφορές και εκκλήσεις του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου σχετικά με τις απειλές για την χριστιανική παρουσία στην πόλη Ιερουσαλήμ και σε όλη την Αγία Γη, συμπεριλαμβανομένων των επιθέσεων στα ιερά προσκυνήματα και εναντίον των χριστιανών, δηλώνει ότι συμπαρίσταται ενεργώς στον αγώνα του παλαιφάτου Πατριαρχείου».

ΤΙ ΛΕΝΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ – ΠΩΣ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ!

Ιδιαίτερα εντυπωσιακά είναι όσα αποκαλύπτονται για μία ενδεχόμενη Εξαρχία της ρωσικής εκκλησίας εντός της ελληνικής επικράτειας! Στο όλο θέμα έχει αναφερθεί επανειλημμένως η Ε.Ω., αλλά να που και η εφημερίδα «Εστία» μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής συναρπαστικά:

«Si vis pacem, para bellum ή ελληνιστί «αν θες ειρήνη, προετοιμάσου για πόλεμο». Το λατινικό ρητό εφαρμόζεται στην πράξη τους τελευταίους μήνες στα σύνορα Ουκρανίας – Ρωσίας. Τα τύμπανα πολέμου δεν ηχούν μόνον εκεί. Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, υπεύθυνος εξωτερικών σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, ήταν ξεκάθαρος: Μετά το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, το Πατριαρχείο Μόσχας σκοπεύει να ιδρύσει εξαρχία και στην Κωνσταντινούπολη για να καλύψει τις ανάγκες των Ρωσόφωνων πιστών στην Τουρκία.

«Οι Ρώσοι δεν θα σταματήσουν στην Κωνσταντινούπολη», επισημαίνουν Έλληνες Μητροπολίτες που έχουν μελετήσει σε βάθος τις κινήσεις της Ρωσικής Εκκλησίας. Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων κρατά στάση φιλική προς τη Μόσχα καθώς δεν θέλει να χάσει τη στήριξη των Ρώσων. «Για λόγους επιβίωσης», όπως έχει δηλώσει σε δικούς του ανθρώπους ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων. Στην Τουρκία, στην καρδιά του Οικουμενικού Πατριαρχείου, οι Ρώσοι θέλουν να μπουν για λόγους -κυρίως- σημειολογίας. Το ρωσικό σχέδιο προβλέπει την «εισβολή» και στην Κύπρο μέσω Μητροπολιτών που βρίσκονται κοντά στη Ρωσική Εκκλησία. Αρχιερείς και ενορίες που ποτέ δεν συμφώνησαν με την επιλογή του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου να στηρίξει το Φανάρι και να αναγνωρίσει την αυτοκεφαλία της Εκκλησίας της Ουκρανίας. Κίνηση που εξόργισε το Πατριαρχείο Μόσχας και το Κρεμλίνο.

Η συνέχεια του ρωσικού σχεδίου προβλέπει την ίδρυση ρωσικής «εξαρχίας» στην Ελλάδα. Μία «εξαρχία» που μπορεί να αριθμεί, σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς, ακόμη και 400.000 μέλη! Χριστιανικές κοινότητες που μπορούν να αναγνωρίσουν ως ανώτερη εκκλησιαστική αρχή το Πατριαρχείο Μόσχας είναι δεκάδες ενορίες και Μητροπολίτες που ακολουθούν το παλαιό ημερολόγιο. Μία στήριξη από το ισχυρό οικονομικά Πατριαρχείο Μόσχας δεν θα τους αφήσει αδιάφορους. Επιπλέον, Μητροπολίτες της Θράκης έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου ενημερώνοντας την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος. Στις περιοχές τους χιλιάδες αντι-εμβολιαστές δεν αποκλείεται να αποκοπούν από το σώμα της επίσημης εκκλησίας και να «υιοθετηθούν» από τους Ρώσους, υποστηρίζουν. Αναγνωρίζοντας το Πατριαρχείο Μόσχας ως ανώτατη εκκλησιαστική αρχή. Δεν είναι τυχαίο, σημειώνουν, πως αρκετοί ποντιακής καταγωγής χριστιανοί που υιοθετούν αντι-εμβολιαστική ρητορική, ταυτίζονται περισσότερο με την θέση της Μόσχας. Ομάδες που μπορούν εύκολα να έρθουν κοντά στο ρωσικό Πατριαρχείο, λένε μητροπολίτες. Στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών παρατηρούν με προσοχή τις κινήσεις που εξελίσσονται στην εκκλησιαστική σκακιέρα στη ΝΑ Μεσόγειο».

Στην όλη εξίσωση προσθέστε και τους αποτειχισμένους σε Κρήτη και Θεσσαλονίκη, οι οποίοι αντέδρασαν στην περίφημη «Πανορθόδοξη Σύνοδο του Κολυμπαρίου» και θα έχετε ολοκληρωμένο το παζλ του μεγάλου Σχίσματος στους κόλπους της Ορθοδοξίας, με άγνωστα προς το παρόν γεωπολιτικά αποτελέσματα για τον Ελληνισμό…

TAGS:

elora.gr - Ταυτότητα

Ιδιοκτήτρια εταιρεία: M.V. PRESS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΤΑΙΡΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟ
Διακριτικός τίτλος: M.V. PRESS
Έδρα: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 299, ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΤΚ 17236, ΑΦΜ 801098428 – ΔΟΥ: ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, ΤΗΛ: 210 3625095, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Νόμιμος Εκπρόσωπος/ Διαχειριστής: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ 
Δικαιούχος του ονόματος τομέα (elora.gr): MV PRESS
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ 
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ:
ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ:
ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣΗΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ (ΕΕ) 2018/334 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ 1ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (L63) {ΒΛ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡ. 10 ΠΑΡ. 2 ΠΕΡ. Ε' Ν. 5005/2022 ΤΕΥΧΟΣ Α' 236/21.12.2022}

Μ.Η.Τ. 242040e-genius.gr ...intelligent web software