x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Ποιοι και πως θα μεταφέρουν το ρωσικό πετρέλαιο στην Ευρώπη

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ουγγαρία και Σερβία θα κατασκευάσουν αγωγό για τη μεταφορά ρωσικού πετρελαίου
Οι χώρες συμφωνούν να κατασκευάσουν έναν αγωγό που θα μεταφέρει αργό πετρέλαιο Ουραλίων στη Σερβία εν μέσω κυρώσεων της ΕΕ που περιορίζουν την προσφορά μέσω της Κροατίας.

Ειδικότερα, η Ουγγαρία και η Σερβία συμφώνησαν να κατασκευάσουν έναν αγωγό για να προμηθεύουν τη Σερβία με αργό πετρέλαιο της Ρωσίας καθώς οι κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης περιορίζουν τις προμήθειες μέσω της Κροατίας, ανακοίνωσε η ουγγρική κυβέρνηση.Επί του παρόντος, η Σερβία παραλαμβάνει το πετρέλαιο της από τη Ρωσία μέσω του πετρελαιαγωγού που διέρχεται από την Κροατία. Ωστόσο, την περασμένη εβδομάδα, η ΕΕ έθεσε ανώτατο όριο στην τιμή του πετρελαίου- για τις παραδόσεις αργού ρωσικού θαλάσσιου πετρελαίου σε τρίτες χώρες- ως μέρος των κυρώσεων που επιβλήθηκαν λόγω του πολέμου της Μόσχας κατά της Ουκρανίας.
«Ο νέος πετρελαιαγωγός θα επιτρέψει στη Σερβία να εφοδιάζεται με φθηνότερο αργό πετρέλαιο , που θα συνδέεται με τον πετρελαιαγωγό της Φιλίας», έγραψε στο Twitter ο εκπρόσωπος της ουγγρικής κυβέρνησης Ζόλταν Κόβατς τη Δευτέρα.

Είπε ότι η προμήθεια πετρελαίου της Σερβίας γινόταν σε μεγάλο βαθμό μέσω αγωγού μέσω της Κροατίας, «αλλά αυτό είναι απίθανο να είναι δυνατό στο μέλλον λόγω των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί».

Η Ουγγαρία επικρίνει τις κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας. Ο πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν είπε ότι οι κυρώσεις «απέτυχαν καθώς οι κυβερνήσεις στην Ευρώπη καταρρέουν «σαν ντόμινο».Τον Ιούνιο, η Ουγγαρία ανέστειλε την οριστικοποίηση ενός πακέτου κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας, διαφωνώντας με τις κυρώσεις στον Πατριάρχη Κύριλλο.

Η χώρα βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο και λέει ότι τα μέτρα ανέβασαν τις τιμές της ενέργειας και προκάλεσαν ευρωπαϊκή ενεργειακή κρίση. Αλλά η Βουδαπέστη υποστήριξε το πακέτο κυρώσεων της περασμένης εβδομάδας.

Η ΕΕ και οι Ηνωμένες Πολιτείες αμφισβητούν τώρα τη διακηρυγμένη δέσμευση της Σερβίας να ενταχθεί στο μπλοκ των 27 εθνών, αφού υπέγραψε συμφωνία με τη Ρωσία δεσμευόμενη για μακροπρόθεσμες «διαβουλεύσεις» σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.Ο νότιος κλάδος του αγωγού Ντρουζμπα,, περνάει μέσω της Ουκρανίας προς την Ουγγαρία, τη Σλοβακία και την Τσεχική Δημοκρατία. Ήταν η κύρια πηγή προμήθειας για τα διυλιστήρια των τριών χωρών εδώ και χρόνια.Η μοναδική εταιρεία πετρελαίου της Σερβίας είναι η NIS, στην οποία η ρωσική Gazprom Neft και η Gazprom κατέχουν πλειοψηφικό μερίδιο.

Αυτό το μήνα, η Ουγγαρία είπε επίσης ότι θα βοηθούσε τη Σερβία με τις προμήθειες φυσικού αερίου της, εάν χρειαστεί.

Η Ουγγαρία έχει αποθέματα φυσικού αερίου για περίπου πέντε έως έξι μήνες κατανάλωσης, είπε ο Όρμπαν.



e-genius.gr ...intelligent web software